Ti küldtétek: stencil, szoci szekrény-tuning és babakonyha

Rég raktam ki olyan munkákat, amelyeket ti küldtetek, mert az utóbbi időben nem is nagyon kaptam, mostanában viszont érkezett pár szép és ötletes munka, így ezeket összegyűjtöttem és most meg is osztanám.

Az egyik Orsiék hálószobája, ezt írta nekem: „örülök, hogy rátok bukkantam a neten. Bevallom, hogy előtte sok amerikai stencil bűvölt el, de én mégis a biztos utat választottam és nálatok találtam meg az általam csak kortárs marokkói mintának nevezett sablont
Miután tanárként végeláthatatlan nyaram van és sok Fine Living és Spektrum Home műsort fogyasztottam el a vasalások közben, így kigondoltam, hogy milyen szép is lesz a 11 nm-es hálószobánk egyik fala, ha szürke színben fog pompázni. Irány a festékbolt és a Héra grafitszürke festék lett a befutó. A szobáról küldök egy-előtte utána fotót, még nincs teljesen kész a design, de alakul.”

Orsiék először fehér akrillal próbálták a mintát felfesteni, de nem fedett elég jól a sötétebb alapon, végül Dulux falfestékkel működött, elég volt egyszer átkenni, szépen fedett, nem folyt meg, a kontúrok szép élesek lettek. A festéket mini szivacshengerrel vitték fel és a minta illesztését fent középről kezdték, előtte persze kimérve, hogy szépen kijöjjön. A tollasütő, mint festéklehúzó pedig zseniális 🙂 Szerintem szuper lett a végeredmény, sok sikert kívánok a további csinosítgatáshoz! A sablont itt találjátok.

Bori két munkát is küldött, az egyik a nagy kedvenc témám, a szoci szekrények megmentése, ezen is látszik, hogy nem kell sok, csak egy jó ötlet! Ilyen volt:

„Sokáig nem jutott rá energia, de a végén már annyira utáltam nézni őket, hogy muszáj volt kitalálni valamit. Mivel vastagon lakkozottak, először alapozni akartam valamivel. Viszont annyira nehezek, hogy még egyszer ki-be hurcolni se volt nagy kedvünk. Ráadásul nem olcsók ezek az alapozók.

Végül szerencsére beugrott, hogy az iskolában, ahol tanítok, egy hasonló kaliberű szekrényt akril sprayfestékkel és néhány sablonnal mentettem meg a kidobástól. Szóval néhány erdei állatos sziluettet átrajzoltam öntapadós fóliára, kivágtam, felragasztottam az ajtókra ill. alsó fiókokra. Rajzoltam hozzá egy-két fát és dimbes-dombot is. Az ajtókat lecsavaroztuk, fiókokat kivittük és jöhetett a fújás. Egy óra múlva már szedtem is le a fóliát, és mindent rakhattunk a helyére. Sajnos a fogantyúk még hiányosak, sőt, talán nem is ezek lesznek. De a lényeg látszik. 2 doboz akrilspray és pár ív fólia, kb. 2500 Ft volt az egész költség.”

Egy babakonyhát is küldött Bori:
„Az egyik ajtó helyére függöny került, a szekrényből pedig mosogató lett egy mélytányér és egy régi csap segítségével. Szárítóra semmi ötletem nem volt, végül a kezembe akadt egy nem túl finoman megmunkált szádfa, amit csak nagyon ritkán használok szövésre. Ezt már csak nagy vonalakban tudtam lefesteni. Közben elfogyott a festékünk. 🙂
A mosogató fölé került egy polcrendszer, amit egy ismeretlen eredetű régi rácsból és pár deszkából készített a férjem. A tűzhelyre 4 CD-lemezt ragasztottam feketére festve. A sütő egy régi sparhelt fogójával nyílik, illetve az ajtaját átfestettem. Ez lett a kisfiunk karácsonyi ajándéka.”
 
Gratulálok Boriéknak is, a szekrények és a kiskonyha is remek lett, mindkettő tökéletes példa arra, hogy nem muszáj kidobni, újra is lehet gondolni a régi bútorok, tárgyak sorsát.

*****

 
Dekorálni egy lakást és egy stílusos, jelentésekkel teli otthont alkotni két különböző dolog.
A szabályok ugyanazok, mégis az elsőből egy személytelen “szállodai szoba” lesz, míg a második eredménye egy valódi otthon.
A kurzuson a szabályokon túl a fókusz ez utóbbin van, megtanulod hogyan tudod az otthonodat egyedivé és személyessé varázsolni úgy, hogy stílusos és harmonikus is legyen.
 
A dekoráció a legmobilabb és legolcsóbb lakberendezési eszköz és nagyon kevés pénzből is szuper dolgokat ki lehet alakítani, ha ismerjük a trükköket, szabályokat.
 

Hasonló bejegyzések

Kövess az Instagramon is
@dittakrivarics