2017. augusztus 23.

Házprojekt 2.0 – ilyen most, milyen lesz?

Hoztam egy adag inspirációt, hogy milyen terveink vannak új szerzeményünkkel. Nem fogunk most azonnal nekiesni, kivéve ha nyerünk a lottón, mert az ősszel még nagy munkák lesznek a Háznál, jövő héten már elkezdődik a kertrendezés, bontanak és ásnak, aztán szeptember végéig befejeződnek a kőművesmunkák a Kisházon és utána jöhet a teljes kertrendezés. Ha minden a terv szerint elkészül, akkor jövőre két nagyobb falat marad, az egyik a kerítés, a másik pedig a lépcsőnk leburkolása.

De visszakanyarodva Ház 2.0-hoz, ami valójában csak egy fél ház, mert két lakás van benne, de majd fogok részletesen írni magáról a házról, a történetéről és a faluról is, mert nagyon érdekes és különleges, de az teljesen külön bejegyzést kíván. Mutatok néhány képet, hogy jelenleg milyen belül. A lakás karban volt tartva, de bő 10 éve nem lakják, ennek ellenére egy tisztasági festéssel gyakorlatilag költözhető lenne, egyedül a fürdő az, ami erőteljes felújításra szorul. Mi persze nem csak festeni fogunk. A teljes meleg víz és fűtésrendszert szeretnénk kicserélni, részben, mert a konvektoros fűtés elavult, környezetszennyező és nem gazdaságos, másrészt fűtési szezonban nem szívesen hagyom ott a házat nyílt égésterű temperáló fűtéssel. A villanyt is megnézetjük és azt is áthúzatjuk, ha szükséges.

A szobai parkettákon kívül minden burkolat kuka, a konyha-előszoba padló és a WC is, annak ellenére hogy jó állapotúak, de nem tetszenek és nem is lehetne ezeket megtartva stílusos enteriőrt kialakítani.

Egy olyan enteriőr lebeg a szemem előtt, ami időtlen nyugalmat áraszt, ahol le akarsz ülni a fotelba és csak ülni ott és bambulni ki az ablakon. Ami teljesen kiszakít a valóságból és ahol úgy érzed, hogy egy másik világba kerültél. Szeretnék színeket és mintákat a falra, igen én, a nagy fehér fal párti 🙂 Mert néha jólesik az és itt most megtehetem. Nem szeretnék napi szinten ebben élni, de egy ilyen helyszínre tökéletes.

Ha ezt az érzést, a színeket összegyúrjuk a tájjal, a vidéki környezettel és a ház stílusával, akkor szépen kijön, hogy milyen stílusokat jöhetnek szóba. Szeretnék egy erőteljes klasszikus, polgári vonalnál maradni, a vezérfonal az angol cottage stílus, de hozzájön még egy kis skandináv vidéki és persze mindez nem azt jelenti, hogy a modernebb, indusztriálisabb elemek kimaradnának. A tanfolyamokon is mindig kihangsúlyozom, hogy se a tágabb, se a szűkebb környezetet nem lehet figyelmen kívül hagyni a stílus eldöntésekor. Harmónia nem attól lesz, hogy a szőnyeg passzol a fal színéhez, hanem attól ha az egész belső egységben van az épület stílusával és illeszkedik a tágabb környezetébe is, tehát minden szinten meg kell lennie a harmóniának.

Mutatom az inspirációs képeimet, ide már egészen biztosan kerülni fognak a 20 éve vágyott William Morris tapéták.

Szerintem a képek jól átadják a hangulatot, amit el szeretnék érni, de sokkal nehezebb dolgom lesz az alapok kialakításával, mint a mostani Házunknál, hiszen itt fehér falak, fehér csempék vannak és még így is nehéz volt a döntés pl a csempék típusát és azt a néhány tapétát kiválasztani, ami 1-1 falszakaszra felkerült. Ház 2.0-ban viszont 6 helyiség különböző falszíneit, tapétáit, falburkolatait kell összehoznom. Ez egy lassú folyamat és nem is szabad siettetni, egy jó tervhez idő kell, épp ezért mondom mindig, hogy sokkal előbb el kell kezdeni foglalkozni a lakberendezéssel, mint ahogy azt gondolja az ember, mert az első körben káosz keletkezik a fejben és ahhoz, hogy kitisztuljon a kép, idő kell.

*****

Nézz szét az Online Lakberendezési Tanfolyamok között!

– Segítenek, ha vásárlás, felújítás, építkezés előtt állsz

– Megtanulod a lakberendezés alapjait, szabályait, a tervezés menetét

– Megismered, hogy milyen elemekből állnak össze az egyes stílusok és hogyan tudod őket mixelni

A lakás attól lesz otthon, hogy beleviszed az egyéniségedet, személyiségedet! Egy áruházi katalóguslakást nem nagy művészet összerakni, de egy olyat, amire az emberek azt mondják “Nahát! A lakásod pont olyan, mint amilyen Te vagy!” Na ez már egy kicsit összetettebb feladat…

Minden megtanítok az online tanfolyamokon, ami ehhez szükséges. Rizsa nélkül, egyszerűen és érthetően!

A tananyagok állandó jelleggel, mindenféle korlátozás nélkül, bárhonnan, bármikor elérhetőek az online felületen. A tanfolyamokhoz tartozik egy szuper hangulatú zárt FB csoport, ahol bármikor kérdezhetsz, ha elakadsz, vagy kétségeid vannak, megerősítésre lenne szükséged.

 >>> Kattints ide, nézz szét a tanfolyamok között <<<

Hasonló bejegyzések

Kövess az Instagramon is
@dittakrivarics