2015. október 27.

Így készült: 7. kerület, 7 hét, 90 m2

És akkor jöjjön a beszámoló a lakásról, amin az elmúlt időszakban dolgoztam. A belvárosi, 90 nm-es lakás teljesen üres volt és jó állapotú, a tulaj festést sem akart, de erre szerencsére sikerült rábeszélnem. A halványsárga falakkal nem tudom mit kezdtem volna. Gyakorlatilag szabad kezet kaptam a kialakítást illetően, hiszen a lakás eddig is ki volt adva és ezután is erre szánják.

Az alaprajza meglehetősen érdekes, ugyanis nem igazán találni benne derékszöget, a szobák trapéz alakúak:

alaprajz

Két fő problémás pont volt, a konyha és a WC-fürdő, mivel ezek is jó állapotban voltak, de nem igazán passzoltak az elképzelésbe. A fürdő klasszik márványmintás csempéje kizárt volt, hogy maradjon, de se idő, se keret nem volt arra, hogy szétverjük, úgyhogy maradt a festése. Kérdeztem is Judittól párat, aki korábban mindent összefoglalt csempe festéssel kapcsolatosan itt. Ilyen volt:

madach10

madach11

És pár nap festés után:

kfurdoszoba4793

Beszerzés: szék, fogas – Vatera, tükör – hoztuk, fogkefe tartó, szappanadagoló, törölközők – H&M Home.

A másik kényes pont a konyha volt, mivel teljesen rendben volt az egész, de nagyon nem tetszett és nem is passzolt az összképbe:

madach1

Itt is szerettem volna a fali csempét festeni és fekete polcokra cseréltem volna a felső szekrényeket, de időhiány miatt kompromisszumot kellett kötnöm és végül nem nyúltunk a bútorhoz. De a másik oldalon azért garázdálkodtunk 🙂 Itt szeretném megköszönni Rékának a feliratot, főleg mivel s.o.s. vállalta:

kkonyha4741

A szék Vateráról van, a kis asztalka pedig egy ronda barna régi ikeás asztal volt, amit lefestettem fehérre.

IMG_6505

IMG_6470

A lámpa a Möbelkunstból:

kkonyha4726

Valamint van 4 régi, ’50-’60-as évekből származó villamosplakát innen. Ilyenek:

plakat1

plakat2

plakat3

Az előszoba hat méter hosszú és íves (nem voltak bútorok, ezek régebbi fotók):

madach8

Volt pár olyan ötletem, amiért mindenki anyázott, még én is, például hogy fessünk csíkot ide, hat méter hosszan és fűrészporos tapétára! Csak nagyon elszántaknak és türelmeseknek ajánlom. Az előszoba fogasfallal kapcsolatosan az első tervem az volt, hogy lefestem ugyanúgy, mint a falat, de amikor felraktuk akkor olyan jól nézett ki, hogy elvetettem. Bár az ötlet szerintem jó volt, nem éreztem úgy, hogy annyival többet adna hozzá:

keloszobahall4641

Imádom ezeket a képeket:

IMG_6536

WC ajtó 🙂

IMG_6535

Beszerzés: előszobafal – Amikor Galéria, pad – Trafó, lámpa – Tilka, képek és WC matrica – Etsy.

Az étkező előtte (üres volt):

madach3

Az elrendezése adta magát, az asztal régi ikea, már nem kapható, először le akartam festeni fehérre, mert nem tetszett a sok barna egymáson (parketta, asztal, székek), de valahogy nem éreztem úgy, hogy attól jobb lenne, szóval inkább maradt. Viszont hátul a kékeszöldes komódot festettem, Pentart Dekor Paint Softtal (méregzöld) és utána viaszoltam:

khalleloszobahalo4608

IMG_6423

A szőnyeg Vatera, a lámpa szintén Möbelkunst, a székek Antik Sziget, a dekorok H&M Home, Vivre és saját darabok:

khallnappali copy

IMG_6420   IMG_6541

IMG_6590

Amúgy az összes széket és azokat a régi bútorokat, amiket nem festettem le, lekezeltem lenolajkencével, hogy szép színük és fényük legyen.

khallnappalieloszoba4617

A nagy hálószobával sokáig kellett barátkoznom, mert a franciaágy csak egy helyen fért el: a ferde falon. Nagyon bántotta a szememet, hogy ez a nagy monstrum nem párhuzamos a többi fallal, ráadásul az ide tervezett szőnyeg se fért el sehova sehogyan.

beka

A kis kék éjjeli szerkények A Trafóból vannak, én festettem le őket (Annie Sloan Chalk Paint, Napoleonic Blue és viasz). A csillárt és kis lámpákat Bálint/Wind&Beer készítette, a békás képet az Aliexpresszről rendeltem, az ágyat és a barna szekrényt kaptuk. Textilek, kiegészítők: Vivre, H&M Home, IKEA.

IMG_6534

IMG_6461

Van egy icipici szoba, ami a konyhából nyílik. Annyira kicsi, hogy csak egy szimpla ágy fért be, még egy kinyithatós kanapé se, de nem is akartam agyonzsúfolni:

IMG_6579

kkiszoba4666 copy

A kis lerakó és a faburkolat szintén Bálint munkája, ez utóbbi felszerelésénél még a vérét is adta! Beszerzés: ágy, éjjeli lámpa – IKEA, textilek – H&M Home, csillár – Praktiker.

IMG_6571

IMG_6574

IMG_6575

A nappali kialakításánál szempont volt, lehessen ott aludni, hiszen rövid távú kiadásra készült a lakás, ugyanakkor maradjon meg a nappali hangulat és akkor is használható legyen, ha mégis hosszú távra lenne a jövőben kiadva a lakás. Így került be egy kétszemélyes és egy egyszemélyes kinyithatós kanapé, egy kis dolgozósarok, valamint egy gyereksarok, mert elsősorban a családos turistákat lőttük be célcsoportnak és nem a bulizós fiatalokat.

knappali4547b

Itt felkerült a falra a nagymama fiatal kori képe:

IMG_6595

A csillár innen van, a kanapék, az állólámpa és a falikarok IKEA, a szőnyeg és a varrógépasztal – Vatera, szék – Vakum Design.

knappalihallsarok4567

IMG_6411

IMG_6416

IMG_6553

A beépített polc megvolt, főleg angol nyelvű könyvek/gyerekkönyvek kerültek rá, valamint rajzolós cuccok és néhány játék. A gyerekpad az Antik Szigettől van, bár rá se lehet ismerni, mert csak úgy kint volt a szabadban, a fal mellé állítva, majdnem szétesett, érte eső, nap, minden, de csodásan megcsinálták! Amikor felfedeztem már sötétedett és épp készültünk elmenni, csak a szemem sarkából láttam, de valami kényszerített arra, hogy visszanézzek és milyen jól tettem 🙂

gyerekpad

A képek szintén régi villamosplakátok, a gurulós asztalt Bálint csinálta, a dekorok és textilek pedig – IKEA, H&M Home, Vivre.

knappalikanape

IMG_6399

Néhány a plakátok közül:

plakat4

plakat5

plakat6

plakat7

IMG_6406

IMG_6426

IMG_6560

A lakás az első megtekintéstől számítva pontosan 7 hét alatt készült el, ami nagyon feszített tempó volt, ráadásul a tulaj egy hónap alatt akarta megcsinálni. Mondtam, hogy az kizárt, max ha elmegyünk az IKEA-ba és mindent ott megveszünk. Biztosan kíváncsiak vagytok, hogy mennyi volt az össz költség, nem sokkal, de két millió forint alatt megálltunk. Ehhez nagyon sok kutakodás és ügyeskedés kellett, hogy jó áron szerezzem be, amit csak lehet. A legjobb vásárt a régi kilim szőnyeggel csináltam, ami kb 2×4 méteres és 55ezer forintért vettem.

Fotók: Hajdrák Tímea, Kertész Kristóf

Hasonló bejegyzések

IRATKOZZ FEL HOZZÁM ÉS MUTATOK EGY TUCAT TRÜKKÖT, AMIVEL IGAZI OTTHONNÁ TEHETED A LAKÁSODAT!
Hozzájárulok, hogy az általam önként megadott nevem és e-mail címem felhasználásával az Otthonkommandó Kft. részemre e-mail útján hírleveleket, ajánlatokat küldjön. Kijelentem, hogy az adatkezelési tájékoztatót elolvastam. Megértettem, hogy a hozzájárulásom bármikor visszavonhatom.

Hozzászólások

 1. Szuper lett. A nappaliban a mennyezeti lámpa honnan van? Mennyi a belmagasság, meddig érnek le? A szuperhősös plakátok honnan vannak?

  1. szia! a lámpa beszerzési helye be van linkelve a posztban, a belógást lehet állítani, amúgy itt 3-3,20 lehet a belmagasság.
   A szuperhősök az etsyről vannak, houseofprintsshop az eladó neve, így rá tudsz keresni.

   1. Nagyon köszi, szerinted egy 2,8-as belmagasságú helyen is ok lehet egy ilyen lámpa?

 2. Ditta! Hát ez valami elképesztően klassz lett! Nagyon szupi hangulata van! A gyerekpad nagyon tetszik. Van egy-két darab (pl. a hálószobai lámpák), ami nekem annyira nem jönnek be, de összeségében gratulálok! Szép munka!

 3. Sziasztok!
  Ugyanilyen csempe uralja a fürdőszobámat és nagyon nem szeretem. Megnyugtató, h ilyen egyszerűen és költséghatékonyan megvaltoztatható.
  Ám a dilemmám: hogyan tartható tisztán, hogyan takarítható le róla a vízkő??
  Köszönöm a válaszokat!

 4. Válasz Szabina Domjánnak a fürdőszobával kapcsolatban: a vízkövet úgy tudod elkerülni, hogy rendszeresen takarítod a fürdőszobát.Ha mégis egy kicsit hosszabb idő után jutsz a takarításhoz, rengeteg vegyszer van forgalomban. A legolcsóbb pld. a 20 %-os ecet.
  Mindenesetre ajánlom – pár perc az egész – , hogy egy mikroszálas, jó erősen kicsavart ruhával töröld át hetente a csempét. Pár percet vesz igénybe ésmindig tiszta marad.

 5. Szia Ditta! Jó lett nagyon! Egy problémám van! Úgy szeretnék nagyobb méretben csemegézni a posztok képei közt és sehogyan nem sikerül ránagyítanom!! 🙁

  1. szia!

   sajnos nem tudod a képeket nagyobban megnézni, ekkorában vannak feltöltve. A nagyobb felbontású képek nagyon lelassítják az oldal betöltését, ezért vannak ekkorában 🙁

 6. Újra megnézve a képeket, felmerült bennem két kérdés: az egyik, hogy szerinted a Decor Soft Paint mennyire lesz időtálló és strapabíró a komódon, lehet-e vele bátran hasonló bútorokon dolgozni?
  A másik: ehhez a komódhoz mennyi festékre volt szükséged és hány rétegben festetted?
  (Szeretnék pár bútort átalakítani, felújítani és keresem a jó megoldást.)

 7. Szia Ditta, Gyönyörű lett ez a lakás, nagyon inspiráló. Megkérdezhetem, hogy a 10 fekete képkeret (a kanapé fölött) honnan van? Két hete próbálok hasonlót találni, de egyelőre semmi. Köszi!

A hozzászólás nem lehetséges.

Kövess az Instagramon is
@dittakrivarics