Hogyan alakítsunk ki minimalista otthont?

A minimalista irány a lakberendezésben a ’90-es évek óta jelen van és a mai napig tartja magát. Ez annak köszönhető, hogy folyamatosan meg tud újulni, bár hazánkban ez a megújulás nem megy túl gördülékenyen.

Hoztam pár példát, hogy manapság mit is jelent a minimál, hogyan műveljük ezt a stílust lépést tartva a korral. Egy mondatban kifejezve a mai minimál eklektikus, kell mellé egy másik stílus (vagy több), ami megbontja picit a merevségét és személyesebbé teszi a teret. Kombinálhatjuk bármivel, egy kis keletivel, mcm-mel, rusztikussal, ami tetszik…

Sokan nem tudják, hogy a ’90-es évek minimálja kifejezetten színes volt, aztán ez eltűnt és maradt a fekete-szürke-fehér vonal. Ez nagyjából most is megvan, de egy kicsi szín (nem a rikító, vad színek!) vagy a természetes anyagok, fa felületetek bejönnek, ezek által mondjuk úgy, hogy élhetőbb terek jönnek létre:

minimal1

Kiválóan kombinálható rusztikus darabokkal:

minimal4

minimal3

Keverhetjük egy kis keleti hangulattal:

minimal7

Vagy akár marokkóival:

minimal8

És a mid century modern (retro) is jól áll neki:

minimal9

Bár elsőre azt gondolnánk, hogy a minimál és az eklektika valami ellentétes dolog, ez azonban nem igaz, a minimált is lehet eklektikusan művelni:

minimal11

minimal2

A skandináv vonalba is belefér:

minimal12

A barna, a fa, a bőr és úgy általában a természetes anyagok, lágyítják az összhatást:

minimal13

minimal14

Ha magyarul ráguglizunk a minimál lakberendezés címszóra és megnézzük a képeket, még mindig szörnyű dolgokat lehet látni, ilyesmiket:

minimal16

minimal18

minimal17

A megoldás, hogy inspirációkat keressünk inkább angolul és a pinteresten, naprakészebb és jobb találatokat kapunk, mint a gugliban 🙂 képek itt.

*****

Találd meg az otthonod stílusát Online tanfolyam

Több stílus is teszik és szeretnél köztük eligazodni?

Szeretnéd tudni, hogyan mixelheted őket? Mik az egyes lakberendezési stílusok sajátosságai?

Milyen színek, anyagok, formák passzolnak hozzá, és mik azok, amikkel nagyon mellé lehet nyúlni?

Végigvesszük a legnépszerűbb lakberendezési stílusokat, megnézzük hogyan lehet őket hazai körülmények között használni. A Stílus tanfolyam II. részében megtanulod hogyan tudod az otthonodba bevinni a személyiségedet, egy kis egyediséget, hogy az tényleg téged tükrözzön! De ennek előfeltétele az I. rész, mert az alapokat itt tanulod meg, ezek nélkül nem fogsz tudni boldogulni a következő szinten.

Minden megtanítok a stílus tanfolyamon, ami ehhez szükséges. Rizsa nélkül, egyszerűen és érthetően!

A tananyag állandó jelleggel, mindenféle korlátozás nélkül, bárhonnan, bármikor elérhető az online felületen. A tanfolyamokhoz tartozik egy szuper hangulatú zárt FB csoport, ahol kérdezhetsz, ha elakadsz, vagy segítségre van szükséged.

 >>> Kattints ide a stílus tanfolyamért <<<

Hasonló bejegyzések

Kövess az Instagramon is
@dittakrivarics