2015. július 17.

IKEA 25: ahogy én szeretem

Idén 25 éves az IKEA kis hazánkban és ennek kapcsán a kedvenc termékeimből szemezgettem nektek. Ezen túlmenően pedig szeretném megmutatni, hogy IKEA-s darabokkal is ki lehet alakítani egyedi otthont, nagy tévedés, hogy ettől katalógus lakásunk lenne. Nézzük a trükköket, amivel ez megvalósítható:

Az IKEA legtöbb bútora annyira letisztult és semleges, hogy bármilyen környezetbe beilleszthető, tehát csak a körítésen múlik, hogy az adott darabnak country vagy épp ipari jelleget adunk. Tipikusan ilyenek például a SILVERÅN fürdőszobai szekrények:

ikea4

Vagy a RÅSKOG zsúrkocsi:

ikea5

De a SKOVEL faliórákat is említhetném:

ikea6

És a HURDAL szekrényeket:

ikea3

Észrevettétek mi a közös a képeken? Az, hogy mindenhol van valami, ami régi! Legyen az egy bútor, dísztárgy vagy egy felület. Én egyébként is azt vallom, hogy minden lakásba kell valami régi, ezek a tárgyak tökéletes kiegészítői, kísérői az IKEA-s daraboknak is és egy kellemes eklektikus környezet hozható így létre. Nem mellesleg ez az egyik kulcsa a sokat dicsért skandináv lakberendezésben is: egy kis IKEA, egy kis régi, egy kis design klasszikus.

Itt jó sok minden régi van, bár a lámpa egy szándékosan „megrongált” FOTO-nak tűnik:

ikea10

Ugye milyen különböző hangulatok alakíthatóak ki? A kitömött madarak meg ízlés kérdése 🙂

ikea11

Azért egy ütött-kopott stoki ide is becsúszott:

ikea12

Az IKEA-ra jellemző hogy abszolút követi a trendeket, de a markáns formákat jelentősen leegyszerűsíti, ami által sokkal könnyebben beilleszthetőek a bútorok, kiegészítők egy-egy enteriőrbe. Tipikusan ilyenek az ipari lámpák, amiknek én is nagy rajongója vagyok, ugyanakkor azt látom hogy a legtöbb ember gyomra nem veszi be a régi rozsdás lámpákat, ellenben a HEKTAR vagy a FOTO sorozat darabjai már simán beleférnek az elképzelésbe:

ikea7

ikea8

ikea9

De a RANARP sorozatot is ide sorolhatjuk:

ikea13

ikea14

A másik nagy kedvencem a STOCKHOLM kollekció, ami az egyre népszerűbb retro Mid-Century Modern vonalat követi, de szintén egy letisztultabb formában:

ikea16

Egy ilyen fotelem egyszer lesz!

ikea17

ikea18

Végül a halálcsillag ihlette IKEA PS 2014 függőlámpa szintén egy eklektikus környezetben:

ikea19

+1 A textilek között is érdemes nyitott szemmel járni, mert igen sokoldalúan felhasználhatóak:

ikea21

Az IKEA 25. születésnapja alkalmából július 25-én mindkét áruházban Ötletfesztivál lesz lakberendezési szemináriumokkal és játékos feladatokkal. 

A képek forrása: livethemma.ikea.se

*****

Találd meg az otthonod stílusát Online tanfolyam

Több stílus is teszik és szeretnél köztük eligazodni?

Szeretnéd tudni, hogyan mixelheted őket? Mik az egyes lakberendezési stílusok sajátosságai?

Milyen színek, anyagok, formák passzolnak hozzá, és mik azok, amikkel nagyon mellé lehet nyúlni?

Végigvesszük a legnépszerűbb lakberendezési stílusokat, megnézzük hogyan lehet őket hazai körülmények között használni. A Stílus tanfolyam II. részében megtanulod hogyan tudod az otthonodba bevinni a személyiségedet, egy kis egyediséget, hogy az tényleg téged tükrözzön! De ennek előfeltétele az I. rész, mert az alapokat itt tanulod meg, ezek nélkül nem fogsz tudni boldogulni a következő szinten.

Minden megtanítok a stílus tanfolyamon, ami ehhez szükséges. Rizsa nélkül, egyszerűen és érthetően!

A tananyag állandó jelleggel, mindenféle korlátozás nélkül, bárhonnan, bármikor elérhető az online felületen. A tanfolyamokhoz tartozik egy szuper hangulatú zárt FB csoport, ahol kérdezhetsz, ha elakadsz, vagy segítségre van szükséged.

 >>> Kattints ide a stílus tanfolyamért <<<

Hasonló bejegyzések

Kövess az Instagramon is
@dittakrivarics