2015. június 01.

Villámteszt: működik-e a táblafesték üvegen?

Hamarosan indulok Kapolcsra bútorokat festeni a könyvemhez, de tegnap még gyorsan csináltam egy tesztelést táblafesték-üveg ügyben, mert Rita kérdezte, hogy ez működik-e, illetve lehet-e keverni a táblafestéket akrillal, hogy az élénk színeket kicsit pasztellesebbé tegyük.

befottes

Nos, a konklúzió:

1. igen, lehet keverni akrillal (mindkettő vizes bázisú), a képen a rózsaszín a pink táblafesték fehér akrillal keverve, így azonban kevésbé tapad, a körömkapargatós teszten ez rosszabbul teljesített 🙂

2. Úgy tűnik, hogy tapad rendesen az üvegen, de az mindenképp legyen tiszta, semmi zsíros nyom, legjobb ha mosogatógépben mossuk el előtte. Két réteg festék van mindegyiken,a csúszós üvegen az ecsetnyomok elég csíkosak maradtak, így javaslom, hogy a festék felvitele után hengerrel menjünk át rajta, sokkal szebb lesz a felülete. A zöldesen a második réteget hengerrel csináltam, sajnos közeli képet nem lőttem, de jelentős a különbség!

A táblafesték textúrája egészen más mint az akril, jobban tapad és kicsit érdesebb. Ha 1-1 alkalomra szeretnénk üveget festeni, pl esküvő, akkor nem szükséges alá alapozó, de ha hosszú távra tervezünk és használjuk is az üveget pl vázának, akkor nem árt ha van egy univerzális alapozó, amin jobban tapad a táblafesték, így a festés is szebb lesz. Ha akrillal keverjük, akkor mindenképp kell alapozás, mert könnyebben lejön.

 

*****

Nézz szét az Online Lakberendezési Tanfolyamok között!

– Segítenek, ha vásárlás, felújítás, építkezés előtt állsz

– Megtanulod a lakberendezés alapjait, szabályait, a tervezés menetét

– Megismered, hogy milyen elemekből állnak össze az egyes stílusok és hogyan tudod őket mixelni

A lakás attól lesz otthon, hogy beleviszed az egyéniségedet, személyiségedet! Egy áruházi katalóguslakást nem nagy művészet összerakni, de egy olyat, amire az emberek azt mondják “Nahát! A lakásod pont olyan, mint amilyen Te vagy!” Na ez már egy kicsit összetettebb feladat…

Minden megtanítok az online tanfolyamokon, ami ehhez szükséges. Rizsa nélkül, egyszerűen és érthetően!

A tananyagok állandó jelleggel, mindenféle korlátozás nélkül, bárhonnan, bármikor elérhetőek az online felületen. A tanfolyamokhoz tartozik egy szuper hangulatú zárt FB csoport, ahol bármikor kérdezhetsz, ha elakadsz, vagy kétségeid vannak, megerősítésre lenne szükséged.

 >>> Kattints ide, nézz szét a tanfolyamok között <<<

Hasonló bejegyzések

Kövess az Instagramon is
@dittakrivarics