10 ötlet, hogy a konyhát személyesebbé varázsoljuk

Egy konyha legyen funkcionális, feleljen meg tökéletesen a követelményeknek, ugyanakkor ez nem azt jelenti hogy unalmasnak is kell lennie. Az ilyen kötött helyiségeknél, mint konyha vagy fürdőszoba nehezebb kialakítani a személyes jelleget, de egyáltalán nem lehetetlen. Nézzünk pár példát, különböző stílusú konyhákat.

Cukorka színek és dekoráció. A konyhába is vigyük be a színeket, de nem kell úgy, hogy piros vagy sárga konyhabútort választunk, mert azt elég hamar megunhatjuk. E téren maradjunk semlegesek: fehér, szürke, fa. A kiegészítők, lámpa, szék, polc vagy egyéb kisbútorok terén azonban nyugodtan lehetünk bátrak.

konyha1

Színes falak és néhány régi bútor. Ezen a téren legyünk óvatosan, lehetőleg kerüljük a hazánkban oly kedvelt narancs-rikítózöld-napsárga-barack kombót, létezik még pár ezer színárnyalat ezeken kívül is. 1-1 régi darab pedig nagyon sokat segít, hogy otthonosabb érzésünk legyen.

konyha2

Szőnyeg és nyitott polc. Simán tehetünk a konyhába mosható szőnyeget (nálam több, mint 10 éve van, bárhol is laktam), de léteznek konyhai, kültéri szőnyegek is, a Vivre-n például rendszeresen vannak ilyen akciók, nagy választékban. A nyitott polcnál mérlegeljük ezek mennyiségét, ha napi szinten használatos dolgok kerülnek ki, akkor nem fog jobban porosodni, mint a konyha egyéb része, ha viszont sok polcot szeretnénk, akkor azt takarítani is kell, mert a poros borospohár nem szép látvány 🙂

konyha3

Egy klasszikus konyha. Személyesebbé tehetjük néhány régi tárggyal és virággal vagy zöld fűszernövényekkel, de jó kontrasztot alkotnak a modern székek is.

konyha4

Elég 1-1 látványos elem is, hogy a teljesen átlagos konyhát kicsit felturbózzuk. Itt például a csíkos fal adja meg ezt, amit kiegészít néhány kék és sárga kiegészítő.

konyha5

Szőnyeg, zöld, szokatlan dekorációk, meleg burkolat, a felső szekrény hiánya, ezek mind hangulatosabbá teszik a konyhát.

konyha7

A merész bevállalás. Így is lehet, csak ne vigyük túlzásba. Ha meguntuk a színt, át is festhetjük.

konyha9

Sokat lendít egy konyhán már az is ha nem a kommersz csempék közül válogatunk.

konyha10

A nyitott polcok akkor mutatnak igazán jól, ha nem szedett-vedett dolgok vannak rajta, hanem a kitett edények viszonylag egységes képet alkotnak. És igazán ütősek a piros kiegészítők: a lámpa, a kávéfőző és a mosogató. És még a székek párnáján is visszaköszön a szín.

konyha11

Szőnyeg és színes fal. Ha kevés a hely legyen mennyezetig érő felső szekrény. Az üveges változat nem fogja úgy agyon nyomni a teret és nem érezzük úgy, hogy ránk akar szakadni.

konyha12

A képek forrása.

*****

A konyha a lakás legkötöttebb helyisége. Ahhoz hogy kényelmes legyen benne főzni – tetszik-nem tetszik – egy sor szabályt be kell tartani. 10-ből 9,5 konyha kialakítása lehetne optimálisabb az adottságait figyelembe véve.

A konyhatervezés legnagyobb buktatója a szabályok NEM ISMERETE!

Ugyanakkor van azért rugalmasság is a tervezésben, csak nagyon nem mindegy miben engedünk a csábításnak, miben kötünk kompromisszumot. Ha ügyesen egyensúlyozol, akkor egy kényelmes, egyben egyedi, stílusos konyhád lehet.

Minden megtanítok az online tanfolyamokon, ami ehhez szükséges. Rizsa nélkül, egyszerűen és érthetően!

A tananyagok állandó jelleggel, mindenféle korlátozás nélkül, bárhonnan, bármikor elérhetőek az online felületen. A tanfolyamokhoz tartozik egy szuper hangulatú zárt FB csoport, ahol bármikor kérdezhetsz, ha elakadsz, vagy kétségeid vannak, megerősítésre lenne szükséged.

>>> Nézd meg a Konyhatervezés online tanfolyamot <<<

Hasonló bejegyzések

Kövess az Instagramon is
@dittakrivarics