2014. március 23.

Színes konyhák

A konyháknál nehéz egyedit és személyeset alkotni és általában sokkal kevésbé vagyunk merészek, mint egy nappalinál vagy egy hálószobánál. Választunk óvatosan egy semleges bútort, hozzá egy semleges csempét meg padlóburkolatot és kész. A konyha szép, de unalmas lesz, 12 egy tucat. Pedig itt is játszhatunk a színekkel! Amit mérlegelni kell amellett, hogy mennyire vagyunk bevállalósak, hogy mivel szeretnénk rizikózni. Mert a karakteres színek mindig magukban rejtik azt is, hogy bár az adott pillanatban épp nagyon tetszenek, de hamar megunhatjuk, akár meg is utálhatjuk őket. Így nem mindegy, hogy „csak” festeni kell a falat, néhány kiegészítővel variálni, vagy esetleg az egész konyhabútort le kell cserélni.

Nézzük a legbevállalósabbakat. Karakteres színek, patchwork csempe:

konyha1

Egy kicsit egyszerűbb kivitel, nagyon sárga bútor táblafestékkel:

konyha2

Amikor minden színes. Nagyon jól kell megválasztani a színeket, mert lehet vagány, bohém, de könnyedén elszúrhatjuk:

konyha3

konyha4

Egy ütős tapéta a pink konyhabútorhoz:

konyha5

Nézzük a visszafogottabb megoldásokat: amikor csak a bútor színes. Mindig felhívom a figyelmet, hogy ez a legnehezebben módosítható:

konyha6

konyha7

konyha8

konyha10

Könnyebb dolgunk van, ha maradunk egy semleges bútornál és hozzá jön színes fal, csempe:

konyha9

 Amikor egy kis felületen vagyunk merészek:

konyha11

És amikor minden tök egyszerű, de a kiegészítők, textilek egyedi hangulatot varázsolnak:

konyha13

konyha12

A forrásokat lásd a képekre kattintva.

*****

A konyha a lakás legkötöttebb helyisége. Ahhoz hogy kényelmes legyen benne főzni – tetszik-nem tetszik – egy sor szabályt be kell tartani. 10-ből 9,5 konyha kialakítása lehetne optimálisabb az adottságait figyelembe véve.

A konyhatervezés legnagyobb buktatója a szabályok NEM ISMERETE!

Ugyanakkor van azért rugalmasság is a tervezésben, csak nagyon nem mindegy miben engedünk a csábításnak, miben kötünk kompromisszumot. Ha ügyesen egyensúlyozol, akkor egy kényelmes, egyben egyedi, stílusos konyhád lehet.

Minden megtanítok az online tanfolyamokon, ami ehhez szükséges. Rizsa nélkül, egyszerűen és érthetően!

A tananyagok állandó jelleggel, mindenféle korlátozás nélkül, bárhonnan, bármikor elérhetőek az online felületen. A tanfolyamokhoz tartozik egy szuper hangulatú zárt FB csoport, ahol bármikor kérdezhetsz, ha elakadsz, vagy kétségeid vannak, megerősítésre lenne szükséged.

>>> Nézd meg a Konyhatervezés online tanfolyamot <<<

Hasonló bejegyzések

Kövess az Instagramon is
@dittakrivarics