2014. március 03.

Házprojekt: zongora és cserépkályha

A hétvégén sok mindent csináltunk, ezekről is be fogok számolni, de most két ügyben kérnék egy kis olvasói segítséget.

1. A Házzal együtt kaptunk egy zongorát is. Nem kértük, ottmaradt. Ez nekünk most igen nagy hátrány, de mielőtt döntenénk a sorsa felől, kíváncsi lennék 1-2 szakvéleményre. Korábban már megszakértették fotók alapján, aminek az lett a konklúziója, hogy mint hangszer sajnos már értéktelen, nem lehet jól felhangolni (most meglehetősen hamis). Tehát max virágtartónak lesz jó. Ezért kérnélek Benneteket, kedves olvasók, ha valaki szakértő, vagy van ilyen ismerőse, akkor továbbítsa ezt és segítsen.

Egy picit megemeltük, hogy odébb tegyük, ki is esett az egyik lába. Még szerencse, hogy a kertben itt-ott beton hengerek hevernek:

IMG_9047

Nagyon szép fém és gyöngyházberakások:

IMG_9054

Míves kottatartó:

IMG_9055

IMG_9056

Plecsnik és feliratok:

IMG_9058

IMG_9059

IMG_9061

IMG_9063

Kinyitva

IMG_9071

IMG_9073

Szépen faragott:

IMG_9076

Lábak:

IMG_9080

Belül:

IMG_9065

2. A másik kérdéses dolog a cserépkályha, ami ránézésre se egy szokványos darab. Igazán tervbe volt véve, hogy elmegyek az Iparművészeti Múzeum könyvtárába és egy kicsit kutakodok utána, de valahogy sose volt „felesleges időm” rá. Még az ő sorsa se dőlt el, ami viszont biztos, hogy szét kell szedni, mert addig nem tudjuk folytatni a felújítást. Itt is a szakértőkhöz intézném a kérdést, hogy találkoztak-e már hasonlóval, tudnak-e róla valamit:

IMG_9100

IMG_9102

IMG_9103

Talán ezen a képen látszik legjobban a színe. Van néhány repedés is:

IMG_9106

IMG_9108

Kisebb hibák:

IMG_9110

IMG_9111

IMG_9112

IMG_9114

És a lényeg a felirat: Prohászka féle gyorsfűtő szabadalom. Villám – törv. védve

IMG_9115

Mindkét esetben megköszönöm a szakértői leveleket, a [email protected] címre lehet írni. Illetve a segítséget, hogy a kérdések eljussanak a megfelelő szakemberekhez. A sorsukat csak a szakértés után tudjuk eldönteni, tehát olvasói, érdeklődő levelekre egyelőre nem tudok mit mondani.

Köszönöm a segítséget!

*****

Nézz szét az Online Lakberendezési Tanfolyamok között!

– Segítenek, ha vásárlás, felújítás, építkezés előtt állsz

– Megtanulod a lakberendezés alapjait, szabályait, a tervezés menetét

– Megismered, hogy milyen elemekből állnak össze az egyes stílusok és hogyan tudod őket mixelni

A lakás attól lesz otthon, hogy beleviszed az egyéniségedet, személyiségedet! Egy áruházi katalóguslakást nem nagy művészet összerakni, de egy olyat, amire az emberek azt mondják “Nahát! A lakásod pont olyan, mint amilyen Te vagy!” Na ez már egy kicsit összetettebb feladat…

Minden megtanítok az online tanfolyamokon, ami ehhez szükséges. Rizsa nélkül, egyszerűen és érthetően!

A tananyagok állandó jelleggel, mindenféle korlátozás nélkül, bárhonnan, bármikor elérhetőek az online felületen. A tanfolyamokhoz tartozik egy szuper hangulatú zárt FB csoport, ahol bármikor kérdezhetsz, ha elakadsz, vagy kétségeid vannak, megerősítésre lenne szükséged.

 >>> Kattints ide, nézz szét a tanfolyamok között <<<

Hasonló bejegyzések

Kövess az Instagramon is
@dittakrivarics