Házprojekt: előszoba tervezgetés

Röviden a jelenlegi állapotokról: most már tényleg mindjárt beadjuk a terveket 🙂 csak még egy kéménnyel szöszmötöltünk, hova kerüljön. Igazából nem rohanunk, most meg már úgysem fogunk nekiállni semmilyen munkálatnak, inkább jól megtervezek-megszervezek-megrendelek mindent a télen és ahogy majd az időjárás engedi, nekiesünk tavasszal.

Jelenleg az előszoba és az étkezőkonyha izgat a legjobban, így ezekkel fogom kezdeni, a második sorba tartozik a fürdő-WC-mosókonyha triumvirátus, a harmadik szekció pedig a nappali, háló, gyerekszoba. A kertre meg még gondolni se merek…

Erről a helyiségről lesz szó:

elöszoba.jpg

Innen nyílik a Fürdő (bal lent), a WC (bal fent), a hálók (fent) és az étkezőkonyha (jobb), valamint megy majd a lépcső fel a tetőtérbe.

Ami biztos, hogy a lépcső alatti részt beépítjük, és egy kis gardróbhelyiséget alakítunk ki. Utálom a cipőkupacok és kabáthegyek látványát, itt minden elfér szépen. Kb 90×150 cm-es lesz ez a rész és még a belmagasság is oké, a hátsó alacsony részre a kabátok kerülnek.

Van egy látványtervem, amit csak a lépcső miatt kértem az építészeinktől, tehát nem így fog kinézni! Se a burkolatok, se a lépcső, ez csak egy tömegvázlat. Befirkantottam rá az ajtót. És kell majd valahova egy szellőző is, talán a hosszanti oldalára, alulra, ott úgyis valamilyen ülőalkalmatosság lesz.

IMG_8125.JPG

A belsőt illetően nem kell túlbonyolítani, de a tervezés mindenképp szükséges, hiszen sokkal több minden elfér ha jól átgondoljuk a dolgot. Egy villámvázlat alaprajz és falnézet:

IMG_8122.JPG

Van itt akasztós, cipőtartós és polcos rész is, illetve néhány sima fogas is jól jön. Ezen kívül van egy szép kis listám, hogy miket szeretnék az előtérbe, természetesen ezen 3x annyi cucc szerepel, mint ami itt elfér és amit a józan ész megkíván, de ezek mind tetszenek, nehéz lesz majd szelektálni.

A kinézetet illetően amiben biztos vagyok (bár ilyet inkább nem kéne mondanom:)) hogy a fal és a nyílászárók fehérek lesznek. És burkolattól függetlenül vastag fehér szegélyléc fut majd körbe.
Radiátoros fűtés lesz, de nem lapradiátor, mert szerintem azok borzasztó rondák. Én nagyon szeretem a régi öntöttvas radiátorokat, és a Betatherm (ami hazai cég mellesleg) gyárt is erre hajazó darabokat, kicsit letisztultabb, modernebb kivitelben. Nem kérek takarításos kommentet, köszönöm 🙂

betatherm.jpg

Ennyi, amit most tutira tudok. A burkolatot illetően tegnap estig szentül meg voltam győződve, hogy itt cementlap lesz, de ahogy nézegettem az összegyűjtött képeimet a legtöbb helyen fa padló van. Hmmm… Nem hiszem, hogy ez egy kertes házba olyan jó ötlet lenne, bár van egy fedett kis verandarész a bejáratnál, a koszos, sáros cipőket pedig kíméletlenül levetetem odakint. Legalábbis gondolataimban. Hogy a valóságban mit művel majd a két gyerek, az már más kérdés 🙂

Ami bútordarab biztosan ide kerül: egy hatalmas régi tükör, ami még a dédimamáméké volt, erről csak egy részletfotó, mert most igen méltatlan helyen áll szegénykém:

IMG_8126.JPG

És van még egy padunk, ami a férjem üknagymamájáé volt, Biharnagybajomból jön majd hozzánk. Ehhez tartozik asztal és székek is. A pad necces, hogy befér-e, mert majdnem 180 cm hosszú, szóval még nem tuti, hogy az előszoba dísze lesz.

IMG_7905.JPG

A lámpa biztosan valamilyen ipari lámpa lesz, mert ezekért megveszek. Ilyeneket lehet venni az artKRAFT-nál, a Möbelkunstnál vagy az online aukciós oldalakon is érdemes körbenézni.

ipari.jpg

És most jöjjön egy csokor kép, amiket inspirációként összegyűjtögettem:

elöszoba1.jpg

elöszoba2.jpg

elöszoba3.jpg

elöszoba4.jpg

elöszoba5.jpg

Ha valaki tudja, hol szerezhetek régi templomi padot, akkor feltétlen szóljon nekem!!! 🙂

elöszoba6.jpg

eloszoba7.jpg

elöszoba20.jpg

elöszoba8.jpg

elöszoba9.jpg

eloszoba10.jpg

elöszoba11.jpg

Itt már jön az ülőbútorok halmozása. Pad vs. moziszék?

elöszoba12.jpg

elöszoba27.jpg

Na igen, a gyalupad. Ez valószínűleg a „konyhaszigetem” lesz:

elöszoba13.jpg

elöszoba30.jpg

elöszoba21.jpg

elöszoba15.jpg

elöszoba14.jpg

elöszoba16.jpg

elöszoba17.jpg

elöszoba18.jpg

elöszoba19.jpg

elöszoba22.jpg

elöszoba23.jpg

elöszoba24.jpg

elöszoba25.jpg

elöszoba26.jpg

elöszoba28.jpg

elöszoba29.jpg

elöszoba31.jpg

elöszoba32.jpg

A képeket megtaláljátok a Pinterest albumomban.

*****

Találd meg az otthonod stílusát Online tanfolyam

Több stílus is teszik és szeretnél köztük eligazodni?

Szeretnéd tudni, hogyan mixelheted őket? Mik az egyes lakberendezési stílusok sajátosságai?

Milyen színek, anyagok, formák passzolnak hozzá, és mik azok, amikkel nagyon mellé lehet nyúlni?

Végigvesszük a legnépszerűbb lakberendezési stílusokat, megnézzük hogyan lehet őket hazai körülmények között használni. A Stílus tanfolyam II. részében megtanulod hogyan tudod az otthonodba bevinni a személyiségedet, egy kis egyediséget, hogy az tényleg téged tükrözzön! De ennek előfeltétele az I. rész, mert az alapokat itt tanulod meg, ezek nélkül nem fogsz tudni boldogulni a következő szinten.

Minden megtanítok a stílus tanfolyamon, ami ehhez szükséges. Rizsa nélkül, egyszerűen és érthetően!

A tananyag állandó jelleggel, mindenféle korlátozás nélkül, bárhonnan, bármikor elérhető az online felületen. A tanfolyamokhoz tartozik egy szuper hangulatú zárt FB csoport, ahol kérdezhetsz, ha elakadsz, vagy segítségre van szükséged.

 >>> Kattints ide a stílus tanfolyamért <<<

Hasonló bejegyzések

Kövess az Instagramon is
@dittakrivarics