2013. szeptember 05.

Házprojekt: a végleges tervek

Újra itt vagyok a házprojekttel! 🙂

Elnézést kérek, hogy ilyen sokáig nem írtam, de egy kicsit nyár üzemmódban voltunk, és a végleges terveket csiszolgattuk. Nem akartuk elkapkodni, nem sietünk sehova, úgyhogy jó sokat aludtunk rá és alaposan mérlegeltünk mindent. De most végre készen vannak, még egy statikusi leírásra várunk, aztán be is adjuk engedélyezésre.

Az eredeti elrendezés ez volt:

eredeti alaprajz kicsi.jpg

Emlékeztetőül a fő problémáink a következőek voltak:

  1. Beépítsük-e a tetőtér egy részét.  – Igen, beépítjük, mert nem fértünk volna el normálisan lent és nem akartunk összenyomorgatott, kis tereket.
  2. Mi legyen a tornáccal? Ehhez ragaszkodtunk, egészen addig, amíg építészeink elő nem álltak egy olyan megoldással, amiért hajlandóak lettünk beáldozni. Így ráadásul megnöveltük a lakóterületet és egy igazán nagyvonalú étkező-konyhánk lesz.

Más nem okozott nagy fejtörést 🙂

És íme az új alaprajz:

alaprajz fsz vegleges.png

A terven a berendezés nem mérvadó, csak jelzésértékű, nagyon sok apró változás lesz még, amiket pontosan ki kell még számolnom, méreteznem. Például a gardróbok, a WC, fürdő, háztartási helyiség elrendezése.

A legnagyobb változás a tornác megszüntetése, csak a bejáratnál marad meg, a többi részt pedig hozzákapcsoljuk az étkező-konyha légteréhez és 3 hatalmas földig érő ablak lesz, pontosabban az egyik ajtó, mert én ragaszkodtam ahhoz, hogy innen is ki lehessen menni a kertbe.

A másik jelentős módosítás, hogy a korábbi kinti padlásfeljáró megszűnik, a lépcső az előtérbe kerül. Ezt a kinti WC-padlásfeljáró helyiséget megnagyobbítottuk, lezártuk a tornác felé és ez lesz az én szuper kis mosókonyhám, illetve a kazán helye.

A tetőtérnek a felét építjük be. Az egészet semmiképp nem akartuk, nincs szükségünk plusz 100 m2-re. A kert felé eső részre kerül két szoba. Amúgy se akartam az utcai homlokzathoz nyúlni, mert nagyon szép, nem szeretnék rajta változtatni. Hogy nézne ezen ki egy tetőablak? 🙂

IMG_6695.JPG

Az emeleti terv:

alaprajz em vegleges.png

A jobb oldali szoba lesz a hálónk, gardróbbal és egy kis zuhanyzóval. A bal oldali pedig egy vendégszoba. Erre szükségünk van, mivel Budapestről vidékre költözünk és szeretném, ha a család, barátok gyakran jönnének. Hogy a vendégszoba is kap-e egy külön fürdőt, hát azt majd meglátjuk, mindenesetre a feltételeket megteremtjük. Esetleg úgy 15 év múlva a gyerekek felköltözhetnek, ha nagyon lázadoznak, és akkor mi lemegyünk, de ház ez még olyan messze van…

Imádom azt, ahogy a végső terven keverednek a régi és a kortárs elemek. Ami az utcáról látszik az egy szép, klasszikus régi ház, míg a kert felől modernebb megjelenést kap. Az én szememben tökéletes egységben van a kettő és pontosan passzol az elképzelésünkhöz, azaz a régi és az új keveréséhez, ami a ház belsejében is dominálni fog.

Kerti homlokzat most a randa beépített tornáccal:

IMG_6991.JPG

És a tervek:

latvany2.png

latvany1.png

A ház külseje szürke, fehér, zöld lesz. A tető és a lábazat szürke, a fal mindenhol fehér, a nyílászárók pedig sötét olíva-szürkészöld színt kapnak majd terveim szerint. Valami ilyesmit:

zöld2.jpg

Köszönet a tervekért a Mesterünk Kft.-nek, Péternek, Krisztának és Gizinek!

*****

A lakberendezés alapja a FUNKCIÓ!

Teljesen mindegy, hogy van egy szép kanapénk, ha rossz a szoba elrendezése, vagy lehet szép burkolatunk a WC-ben, azonnal tönkre vágja a műanyag felmosóvödör a sarokban. Kerülhet rossz helyre kapcsoló, lámpa, lehet kevés tárolónk, választhatunk rossz burkolatokat, színeket.

Rengeteg olyan ALAP dolog van, aminél, ha rosszul döntünk, azon nem fogunk tudni később változtatni!

Nem fogjuk újra átrakni a falakat, vagy szétverni a vadiúj burkolatot, és az új konyhát sem bombázzuk szét, mert rossz helyre kerültek a kiállások.

Ha van egy alap TUDÁSUNK, akkor a HIBÁK ELKERÜLHETŐEK!

Minden megtanítok a LAKBERENDEZÉS ALAPJAI online tanfolyamon, ami ehhez szükséges. Rizsa nélkül, egyszerűen és érthetően!

A tananyagok állandó jelleggel, mindenféle korlátozás nélkül, bárhonnan, bármikor elérhetőek az online felületen. A tanfolyamokhoz tartozik egy szuper hangulatú zárt FB csoport, ahol bármikor kérdezhetsz, ha elakadsz, vagy kétségeid vannak, megerősítésre lenne szükséged.

>>> Nézd meg a LAKBERENDEZÉS ALAPJAI online tanfolyamot <<<

Hasonló bejegyzések

Kövess az Instagramon is
@dittakrivarics