2013. augusztus 10.

Így varázsolj egyszerűen vidámságot a konyhába

Van egy rém egyszerű eszköz, amivel könnyen feldobhatod a konyhádat. Elég hozzá néhány polc és színes edény, bögre vagy doboz.

Megelőzném a kommentek, hogy de az nem praktikus, mert porosodik meg rámegy a zsíros gőz, stb. Ugyanis ez nem igaz, ha ésszel csinálja az ember. Az egésznek a titka, hogy nem kell sok nyitott polc, elég 2-3. Csak annyi legyen, ahova ki tudod tenni a napi használatban lévő dolgokat: a teásbögrét, kávét, cukrot… Porosodni akkor fog, ha hozzájuk sem nyúlsz, de a napi körforgásban lévő tárgyakat nem fogja belepni a por és nem kell többször takarítani, mint ahogy amúgy is. Érdemes még odafigyelni, hogy ezek a polcok ne a tűzhely közvetlen közelébe kerüljenek és akkor az olajcseppek és gőz sem fogja beteríteni.

Van még egy nagy előnye: ha az egyik felső szekrény helyett nyitott polcokat teszel, akkor ez egy kicsit megbontja a konyhabútor monoton jellegét, némi játékosságot ad neki. Tárolóhelyet nem vesztesz vele, hiszen a szekrényedben is 2-3 polc van. Amit pedig megspórolsz a szekrényajtókon, azon a pénzen vehetsz pár csinos bögrét, tálkát, dobozt, ami illik a konyha hangulatához 🙂

konyhapolc1.jpg

konyhapolc2.jpg

konyhapolc3.jpg

konyhapolc4.jpg

konyhapolc5.jpg

konyhapolc8.jpg

konyhapolc10.jpg

Tobzódhatsz is ha úgy tetszik 🙂

konyhapolc6.jpg

A színes edények helyett a polc mögötti falrészt is dekorálhatod. Ez ugyanolyan látványos és még gazdaságosabb:)

konyhapolc7.jpg

A forrásokat lásd a képekre kattintva.

*****

 
Dekorálni egy lakást és egy stílusos, jelentésekkel teli otthont alkotni két különböző dolog.
A szabályok ugyanazok, mégis az elsőből egy személytelen “szállodai szoba” lesz, míg a második eredménye egy valódi otthon.
A kurzuson a szabályokon túl a fókusz ez utóbbin van, megtanulod hogyan tudod az otthonodat egyedivé és személyessé varázsolni úgy, hogy stílusos és harmonikus is legyen.
 
A dekoráció a legmobilabb és legolcsóbb lakberendezési eszköz és nagyon kevés pénzből is szuper dolgokat ki lehet alakítani, ha ismerjük a trükköket, szabályokat.
 

Hasonló bejegyzések

Kövess az Instagramon is
@dittakrivarics