Házprojekt: hétvégi bontások

Egész hétvégén ástunk, lapátoltunk, bontottunk. Elég sok porcikámban izomláz van és a kezem is tele van vízhólyagokkal. No de ez nem panasz, jóleső fájdalom, ami a saját kezűleg elvégzett munka örömével jár. A mostani munkának van eddig a leglátványosabb eredménye a házban. Én se babáztam a kerttel, bármennyire rossz volt nézni a térdig érő gazt, ami két hét alatt a semmiből nőtt ki, nem foglalkoztam vele.

Szombat reggel még ilyen volt a konyha (ami a fürdő lesz):

IMG_7050.JPG

IMG_7047.JPG

Pár óra múlva már így nézett ki:

IMG_7713.JPG

IMG_7715.JPG

Itt majdnem elsírtam magam a látványtól, de inkább elképzeltem a leendő fürdőnket. Aztán ebéd után jött a falbontás! Mázlink volt, hogy ez a válaszfal nem vert fal volt, mint a többi, hanem vályogtégla, különben nagyon megszenvedtünk volna vele. Ilyen volt az előszoba, amit egybenyitottunk a kisszobával (a jobb oldali falat bontottuk):

IMG_6839.JPG

Pici lyuk:

IMG_7711.JPG

Nagyobb:

IMG_7717.JPG

Aztán a fiúk nagyon belejöttek:

IMG_7718.JPG

Kiváló feszültséglevezetés:

IMG_7722.JPG

IMG_7728.JPG

A fal kibontása jó móka volt. A sitt kihordása már kevésbé:

IMG_7729.JPG

És lett egy szép tágas terünk:

IMG_7743.JPG

IMG_7744.JPG

Este nem kellett minket altatni. Vasárnap pedig mindent feltúrtunk, ami eddig rendezettnek látszott. A burkolatot mindenhol fel kell szedni, már csak a gépészeti csövek lefektetése miatt is, de amúgy sincsenek menthető állapotban. Ezen kívül ki kell ásnunk minden helyiséget 25-30 cm-re a padló rétegrend miatt. Jelenleg csak homok és föld van a hajópadló és a habarcsba ágyazott mozaiklapok alatt. Nem jutottunk a végére:

IMG_7757.JPG

Ilyen volt a hall. Őt sem kíméltük, ám a linóleum alatti cementlap itt nem adta magát olyan könnyen, mint a konyhában vagy az előszobában:

IMG_7475.JPG

Itt eddig jutottunk:

IMG_7760.JPG

A kertben meg csak gyűlnek a kupacok. Selyemakác sittkupaccal:

IMG_7756.JPG

Az elektromos hőtárolót csak idáig bírtuk vinni. A kicsike 175 kg, nem lehetett csak úgy felkapni:

IMG_7755.JPG

Itt tartunk most. A következőkben a kertben lévő kupacokat kell eltüntetni. Folyt. köv.

Ha lemaradtál volna valamiről, itt nézheted meg a korábbi történéseket.

Hatalmas köszönet a segítőinknek!

*****

A lakberendezés alapja a FUNKCIÓ!

Teljesen mindegy, hogy van egy szép kanapénk, ha rossz a szoba elrendezése, vagy lehet szép burkolatunk a WC-ben, azonnal tönkre vágja a műanyag felmosóvödör a sarokban. Kerülhet rossz helyre kapcsoló, lámpa, lehet kevés tárolónk, választhatunk rossz burkolatokat, színeket.

Rengeteg olyan ALAP dolog van, aminél, ha rosszul döntünk, azon nem fogunk tudni később változtatni!

Nem fogjuk újra átrakni a falakat, vagy szétverni a vadiúj burkolatot, és az új konyhát sem bombázzuk szét, mert rossz helyre kerültek a kiállások.

Ha van egy alap TUDÁSUNK, akkor a HIBÁK ELKERÜLHETŐEK!

Minden megtanítok a LAKBERENDEZÉS ALAPJAI online tanfolyamon, ami ehhez szükséges. Rizsa nélkül, egyszerűen és érthetően!

A tananyagok állandó jelleggel, mindenféle korlátozás nélkül, bárhonnan, bármikor elérhetőek az online felületen. A tanfolyamokhoz tartozik egy szuper hangulatú zárt FB csoport, ahol bármikor kérdezhetsz, ha elakadsz, vagy kétségeid vannak, megerősítésre lenne szükséged.

>>> Nézd meg a LAKBERENDEZÉS ALAPJAI online tanfolyamot <<<

Hasonló bejegyzések

Kövess az Instagramon is
@dittakrivarics