2013. február 23.

Lakberendezési kiállítások 2013

Márciustól beindul a szezon és egymás hegyén hátán vannak a lakberendezési kiállítások. Megpróbáltam csokorba gyűjteni az idei kiállításokat, ami egyáltalán nem volt könnyű feladat, mert ezek folyamatosan változnak. Egyesek megszűnnek, újabbak lesznek, vagy minden évben új nevet adnak nekik, nehogy az ember követni tudja. Mivel egy olyan oldalt se találtam, ahol jól össze lennének szedve, muszáj volt nekem megtenni 🙂

kiallitas2.jpg

Íme a kiállítások időrendi sorrendben:

Március 1-2-3. Konyhakiállítás, Papp László Sportaréna

Mindenkinek érdemes elmenni, akik idén konyhaprojektbe fognak. Nem azért, hogy megvedd a legújabb, legtrendibb páraelszívót, hanem, mert rengeteg ötletet lehet meríteni és nagyon sok infót begyűjteni egy ilyen kiállításon. További infó itt.

Március 22-23-24. A legjobb otthon lakberendezési kiállítás és vásár, SYMA

Feltételezésem szerint ez a korábban Lakáskultúra élőben c. kiállítás új névbe burkolva. Remélem nem csak a név változik, hanem a színvonal is, nekem a korábbi években nagy csalódás volt. Nem találtam külön honlapot a kiállításhoz, még a kiállítók listáját sem lehet megnézni. 

Március 22-23-24. Lakásvásár, SYMA

Az előző kiállítás társrendezvénye ugyanakkor, ugyanott. Minden, ami lakás: régi, új lakások, felújítás, építőanyag, passzívházak, készházak, stb. További infó itt.

Március 22-23-24. Gardenexpo, Papp László Sportaréna

Minden, ami kert: szerszámok, gépek, bútorok, kertépítés, növények. További infó itt.

Április 10-11-12-13-14 Otthon Design, Hungexpo

Ezen a néven tavaly futott először. Ami jó, hogy egyben van a Construma építőipari vásárral, ami rossz, hogy ezt sem találtam tavaly túl színvonalasnak. A pavilon felét jacuzzik és masszázszuhanyok foglalták el, volt vagy fél tucat cserépkályha készítő, míg alig akadt 1-2 konyhás stand. Nem volt széles spektrumú, egyes területek teljesen hiányoztak. További infó itt.

kiallitas1.jpg

Amiről még nem találtam információt az a Lakástrend kiállítás, amit szintén márciusban szoktak megrendezni. Korábban a Műcsarnokban, majd a Millenárison. Ezt nagyon sajnálnám, mert ezt szerettem a legjobban. Igaz, hogy viszonylag kicsi kiállítás és inkább szakmai jellegű, de a legszínvonalasabb volt az összes között.

Szintén semmi infó a Design+ Kiállításról, amit az elmúlt két évben májusban volt a Max Cityben. Ez kicsi kiállítás, kevés kiállítóval és inkább csak 1-2 érdekességre lehetett bukkanni, a színvonalon még lehetne dolgozni.

Összességében azt mondhatom, hogy nincs jó hazai kiállítás, sajnos. Nem hinném, hogy túl magasra helyezném a lécet, minden évben rendületlenül végigjárom az összeset, reménykedek, majd csalódva térek haza. Ettől függetlenül ajánlom mindenkinek, akinek aktuális a téma, nem szeretném senki kedvét elvenni, de nem rejtem véka alá a személyes véleményem.

Ha kihagytam volna valamit, jelezzétek és javítom!

A képek csak illusztrációk. Forrás itt.

*****

A lakberendezés alapja a FUNKCIÓ!

Teljesen mindegy, hogy van egy szép kanapénk, ha rossz a szoba elrendezése, vagy lehet szép burkolatunk a WC-ben, azonnal tönkre vágja a műanyag felmosóvödör a sarokban. Kerülhet rossz helyre kapcsoló, lámpa, lehet kevés tárolónk, választhatunk rossz burkolatokat, színeket.

Rengeteg olyan ALAP dolog van, aminél, ha rosszul döntünk, azon nem fogunk tudni később változtatni!

Nem fogjuk újra átrakni a falakat, vagy szétverni a vadiúj burkolatot, és az új konyhát sem bombázzuk szét, mert rossz helyre kerültek a kiállások.

Ha van egy alap TUDÁSUNK, akkor a HIBÁK ELKERÜLHETŐEK!

Minden megtanítok a LAKBERENDEZÉS ALAPJAI online tanfolyamon, ami ehhez szükséges. Rizsa nélkül, egyszerűen és érthetően!

A tananyagok állandó jelleggel, mindenféle korlátozás nélkül, bárhonnan, bármikor elérhetőek az online felületen. A tanfolyamokhoz tartozik egy szuper hangulatú zárt FB csoport, ahol bármikor kérdezhetsz, ha elakadsz, vagy kétségeid vannak, megerősítésre lenne szükséged.

>>> Nézd meg a LAKBERENDEZÉS ALAPJAI online tanfolyamot <<<

Hasonló bejegyzések

Kövess az Instagramon is
@dittakrivarics