2012. június 18.

Imádnivaló faldekoráció gyerekszobába

Tegnap kaptam egy levelet Rékától, amiben pár szóval bemutatta magát és a munkáit. Sok hasonló levelet kapok, de blogbejegyzést csak azoknak szoktam szentelni, amelyeket igazán közel érzek magamhoz. Nos, Réka figurái pontosan ilyenek, színesek, vidámak, ugyanakkor nem uralkodnak a szobán, nem tolakodóak. Többször kifejtettem, hogy nem kedvelem a mesehősös-tematikus gyerekszoba faldekorálást. Most pedig végre képekben is megmutathatom, hogy mi is az, amit kedvelek és követendőnek tartok.

Persze kicsit kifaggattam, hogy miért pont ezzel kezdett el foglalkozni az egyetem mellett (most végzett a MOME tervezőgrafika szakán):

” Az egész a véletlen műve, egy ismerősöm keresett meg évekkel ezelőtt, hogy nincs e kedvem egy önkéntes program keretén belül, dekorálni egy kórházi várótermet, természetesen nagyon izgalmasnak tűnt, hiszen mindig jó valami új anyagot kipróbálni, ezért gyorsan rábólintottam. A munka alatt egyedül azt sajnáltam, hogy a sok kreativitással bíró ember, nem egy saját képet talál ki, hanem a már jól ismert figurákat színezgeti a falakon. Persze jó tapasztalat volt, de arra gondoltam, akár lehetne ezt másképp tovább folytatni, így kezdődött minden. Aztán egy gyermekorvosi rendelő keresett fel elsőként, hogy teljesen rám bízza magát és nagy bizalommal szabad kezet ad, így szép lassan elkészült két hatalmas cirkuszos témájú váróterem és rengeteg porondon szereplő állattal a vizsgáló, ezután gyorsan fejlődtek az események, sokan kerestek fel, akiknek új volt, hogy saját figurákkal dogozó falfestőt láttak. Az első munkáimat ma már kevésbé kedvelem és biztosan másként csinálnám, hiszen én is rengeteget tanulok minden megrendelésből, de az összes munkára igaz, hogy csak egy létezik belőle.”

És persze nem csak gyerekszoba falakat dekorál Réka és nem is áll meg a falaknál! De inkább beszéljenek a képek:

rekafal1.jpg

rekafal2.jpg

rekafal3.jpg

rekafal4.jpg

rekafal5.jpg

rekafal6.jpg

rekafal7.jpg

rekafal8.jpg

rekafal9.jpg

rekafal10.jpg

rekafal11.jpg

rekafal12.jpg

rekafal13.jpg

rekafal14.jpg

rekafal15.jpg

rekafal16.jpg

rekafal17.jpg

rekafal18.jpg

 rekafal19.jpg

rekafal20.jpg

rekafal21.jpg

rekafal22.jpg

rekafal23.jpg

rekafal24.jpg

rekafal25.jpg

rekafal26.jpg

rekafal27.jpg

Rékát követhetitek a Facebookon is, ahol még sok-sok képet nézegethettek.

*****

 
Dekorálni egy lakást és egy stílusos, jelentésekkel teli otthont alkotni két különböző dolog.
A szabályok ugyanazok, mégis az elsőből egy személytelen “szállodai szoba” lesz, míg a második eredménye egy valódi otthon.
A kurzuson a szabályokon túl a fókusz ez utóbbin van, megtanulod hogyan tudod az otthonodat egyedivé és személyessé varázsolni úgy, hogy stílusos és harmonikus is legyen.
 
A dekoráció a legmobilabb és legolcsóbb lakberendezési eszköz és nagyon kevés pénzből is szuper dolgokat ki lehet alakítani, ha ismerjük a trükköket, szabályokat.
 

Hasonló bejegyzések

Kövess az Instagramon is
@dittakrivarics