2012. január 20.

Művészeti terápia szerencsejáték függőknek

A blogon mindig is jelen volt az újrahasznosítás, mint téma. Értem ezalatt a régi bútorok átalakítását vagy egyszerű, hétköznapi tárgyak új funkcióba helyezését is. Ahogy egyre többet olvasok a témában, úgy egyre mélyebbre és messzebbre jutok, távolodva a lakberendezéstől. Ám igen izgalmas dolgokat találok.

A Lauren Was és Adam Eckstrom páros Ghost of a Dream néven használt sorsjegyekből készít installációkat, szobrokat, kollázsokat.

A Dream trilógia részeként a Dream Home például 70.000 ezer dollár értékű sorsjegyből, fából, kartonpapírból és egyéb újrahasznosított anyagból készült:

A Dream car 39.000 dollár értékű sorsjegyből és egyéb hulladékból:

Dream vacation:

Sajnos nem találtam arra vonatkozó adatot, hogy hazánkban mennyi sorsjegy fogy el egy évben, rákerestem több címszóval, de ha együtt szerepelt a statisztika és a sorsjegy vagy szerencsejáték szó, csak olyan találatokat kaptam, amelyek tuti módszereket kínálnak, hogy biztosan nyerjél.

A képek láttán nekem az első gondolatom az volt, hogy milyen jó terápia lenne a függőknek, összegyűjtetni velük a sorsjegyeket, hogy kreatív foglalkozások keretében képeket, kollázsokat készítsenek. Ha másra nem is jó, legalább addig sem játszik, amíg ragasztgat.

A páros többi munkáját megnézhetitek az oldalukon.

*****

Nézz szét az Online Lakberendezési Tanfolyamok között!

– Segítenek, ha vásárlás, felújítás, építkezés előtt állsz

– Megtanulod a lakberendezés alapjait, szabályait, a tervezés menetét

– Megismered, hogy milyen elemekből állnak össze az egyes stílusok és hogyan tudod őket mixelni

A lakás attól lesz otthon, hogy beleviszed az egyéniségedet, személyiségedet! Egy áruházi katalóguslakást nem nagy művészet összerakni, de egy olyat, amire az emberek azt mondják “Nahát! A lakásod pont olyan, mint amilyen Te vagy!” Na ez már egy kicsit összetettebb feladat…

Minden megtanítok az online tanfolyamokon, ami ehhez szükséges. Rizsa nélkül, egyszerűen és érthetően!

A tananyagok állandó jelleggel, mindenféle korlátozás nélkül, bárhonnan, bármikor elérhetőek az online felületen. A tanfolyamokhoz tartozik egy szuper hangulatú zárt FB csoport, ahol bármikor kérdezhetsz, ha elakadsz, vagy kétségeid vannak, megerősítésre lenne szükséged.

 >>> Kattints ide, nézz szét a tanfolyamok között <<<

Hasonló bejegyzések

Kövess az Instagramon is
@dittakrivarics