2012. január 04.

Álom luxuskivitelben avagy tárgyak új szerepben

Manapság egyre nagyobb divat az újrahasznosítás, amely némi kreativitással társítva egyedi, különleges dolgokat képes létrehozni. Azonban rendre felmerül bennem a kérdés, hogy van-e új a nap alatt? Ki lehet még találni olyat, ami még senkinek sem jutott az eszébe? Számtalanszor jártam úgy, hogy valami beugrott és amikor a neten rákerestem, láttam, hogy hát igen, ez már másnak is eszébe jutott. Végül is ez annyira nem meglepő, ha azt nézzük, hogy 7 milliárdan élünk a földön!

No, de nézzük meg az egyik kedvenc példámat, melyből kiderül hogy ez a gondolkodásmód és kreatív újrahasznosítás nem igazán új keletű dolog. Sok sok évtizeddel ezelőtt kitaláltak már olyanokat, amikre ma sokan újdonságként csodálkoznak rá.

Gondolom senkinek nem kell bemutatnom az 1961-ben készült Álom luxuskivitelben (Breakfast at Tiffany’s) című filmet Audrey Hepburn főszereplésével. Emlékeztek a kissé fura Holly Golightly szintén fura lakására?

Van itt fürdőkádból készült kanapé, dohányzóasztalként funkcionáló fa rekesz, és bőröndök dekorációként. Ezek ma is menő dolgok, a lakberendezős oldalak, képgyűjtemények tele vannak ilyen ötletekkel.

Szóval ötlet van dögivel, lesni is ér, inspirációkat gyűjteni és kreativitást fejleszteni meg egyenesen kötelező! Egy kicsit több utánajárás, egy kicsit több idő és energia ráfordítása és máris van egy egyedi bútordarabod. Bár az is lehet, nem több, mint végigjárni 3 bútoráruházat…

képek innen, innen, innen, innen, innen, innen.

*****

Nézz szét az Online Lakberendezési Tanfolyamok között!

– Segítenek, ha vásárlás, felújítás, építkezés előtt állsz

– Megtanulod a lakberendezés alapjait, szabályait, a tervezés menetét

– Megismered, hogy milyen elemekből állnak össze az egyes stílusok és hogyan tudod őket mixelni

A lakás attól lesz otthon, hogy beleviszed az egyéniségedet, személyiségedet! Egy áruházi katalóguslakást nem nagy művészet összerakni, de egy olyat, amire az emberek azt mondják “Nahát! A lakásod pont olyan, mint amilyen Te vagy!” Na ez már egy kicsit összetettebb feladat…

Minden megtanítok az online tanfolyamokon, ami ehhez szükséges. Rizsa nélkül, egyszerűen és érthetően!

A tananyagok állandó jelleggel, mindenféle korlátozás nélkül, bárhonnan, bármikor elérhetőek az online felületen. A tanfolyamokhoz tartozik egy szuper hangulatú zárt FB csoport, ahol bármikor kérdezhetsz, ha elakadsz, vagy kétségeid vannak, megerősítésre lenne szükséged.

 >>> Kattints ide, nézz szét a tanfolyamok között <<<

 

Hasonló bejegyzések

Kövess az Instagramon is
@dittakrivarics