2011. október 20.

Karácsonyi üzletmustra Vol.1.

Tegnap guberáltunk, most viszont térjünk át kicsit a karácsonyi ajándékvásárlásra. Persze gubizhatsz is ajándékot a családnak, de aki inkább üzletben vásárolna, annak íme egy kis segítség, amolyan OtthonKommandós módon…

Összeírtam Nektek a kedvenc üzleteimet, megjegyzésekkel fűszerezve, így karácsony előtt ez igen hasznos is lehet! Merthogy az a két hónap, ami hátra van, bizony pillanatok alatt eltelik és ne járj úgy, hogy jaaj, van még időm, aztán egyszer csak 23-án egy plázában találod magad egy csomó idegbeteg, összevissza rohangáló, kabátban izzadó ember között.

A listára olyan üzleteket igyekeztem összeszedni, amik karácsonyi ajándékvásárlás szempontjából relevánsak lehetnek. Így persze egy csomó kedvenc kimaradt, de egyszer majd pótolom ezt is.

Fogj egy térképet és indulás az Oktogonról!

A Durance üzletében (Andrássy út, börgerking oldalán) illatgyertyák, illóolajok, teák, csokik, szappanok, mindenféle illatos dolgok és apró csecsebecsék várnak, bár kétségtelenül nem a legpénztárcakímélőbb áron.

Ezzel szemben az Andrássy út túloldalán az Írók boltjában a könyvek mellett Moleskine naptárak is kaphatóak. Én évek óta hű vagyok hozzá és imádom, szerintem ajándéknak is kitűnő! És ha már itt vagy, meg könyvek, akkor mindenképp nézz be a felújított Párisi Nagyáruházba (Divatcsarnok, Andrássy út 39), menj fel a mozgólépcsőn, csodáld meg a Lotz termet, ha van hely igyál egy kávét és ha nem akarsz könyvet venni, akkor indulás tovább.

Most mellőzd az Andrássy utat, Louis Vuittont, Cavallit és Diort. Vágj át a Nagymezőutcán. Ha éhes vagy, menj be balra a Paulayedébe, ott van a kedvenc salátázóm, ha nem, menj tovább és a Királyutcán indulj el a belváros felé. Mindkét oldalon számos lakberendezési üzlet van: Spirithome, KARE, Müller Mónika, KA International, Goa, art&deco, Arioso… Érdemes benézni mindenhova, de akkor mire végzel besötétedik és lőttek az ajándékvásárlásnak, úgyhogy mérlegelj! Viszont mindenképp menj be Emily Kincsesboltjába (Király u. 38.), itt tutira találsz valakinek megfelelő ajándékot!

Majd tegyél egy kis kitérőt a Paulay Ede utca Deáktér felőli végéhez, és nézz be a Kéttemplom galériába (Kéttemplom üzletet találsz még a Böszörményi úton, Kecskeméten és Székeshehérváron is). Itt karácsony előtt gyönyörű díszeket is lehet kapni és a nagyobb bútoroktól kezdve az apró kiegészítőkig, rengeteg mindent találsz.

Ha nem fogadtad meg a tanácsom és mégis az Andrássyn bóklásztál, akkor legalább remélem, hogy benéztél az Arteonba! Őszintén szólva egy ideje nem jártam arra és valahol azt olvastam, hogy bezárt. Szóval tényleg jobb elkerülni az Andrássy utat:)

Elvileg a Deáknál vagy, irány a Vörösmarty tér, ahol egyrészt karácsonyi vásár is van (lesz), valamint a Dorottya utca elején az olasz Coin áruház lakberendezési részén is érdemes körbenézni. Itt most nagyon ügyesnek kell lenned, nem szabad leragadni a Váci utcai ruhaboltoknál, a Coinból menj vissza és a Váci utcából végy egy balost a Régiposta utcába és kukkants be a Bomo Art frissen felújított üzletébe. A pici tér ellenére nagyon sok szép dolgot találsz! Ismét vissza a Váciba és a 9-es házszám alatt térj be a Philanthiába. Kicsit időzz el a kirakat előtt, és bent ne kerülje el a figyelmedet az eredeti szecessziós berendezés és a freskók se! Nagyon sok karácsonyi díszt, kiegészítőt és mindenféle érdekes, szép, nem éppen olcsó dolgot találsz, de a látvány miatt semmiképpen se hagyd ki!

A Ferenciek túloldalán a designt kedvelők keressék meg a Forma galériát (Ferenciek tere 4. a passzázsban). Ha már itt vagy, akkor a Cukor utca elején a BoglarkaVera üzletnek legalább a kirakatát nézd meg. Néhány lakberendezési kiegészítőt is találsz itt. A Kecskeméti utca 8. alatt az InnoShop lakberendezési üzletét találod. A bútorok mellet, a sok-sok kiegészítőt a webáruházukban is tanulmányozhatod.

Itt kacskaringózunk majd kicsit. Először is vissza a Váci utca új részébe, ahol az angol lakberendezést kedvelőknek az Old Dekor Shop (Váci u. 56) igazi kincsesbánya lehet. Innen irány az Irányi utca 5. azaz a Kilimbolt, ahol karácsonyra elsősorban a párnahuzatokat és kisebb szőnyegeket ajánlom. A Molnár utca 29-ben a Hephaistosnál szintén sok szép lakberendezési kiegészítőt, vázákat, stb. találsz, persze végignézegetheted a hatalmas tapéta és lakástextil kínálatot is. Ezután ki a rakpartra és a Fővámtér felé a 6-8. szám alatt térj be a Chippendale üzletbe, az angol lakberendezés mekkájába.

Most már biztos éhes vagy, egyél egy lángost a Fővámtéren a csarnokban és holnap folytatjuk a körutat!

*****

Nézz szét az Online Lakberendezési Tanfolyamok között!

– Segítenek, ha vásárlás, felújítás, építkezés előtt állsz

– Megtanulod a lakberendezés alapjait, szabályait, a tervezés menetét

– Megismered, hogy milyen elemekből állnak össze az egyes stílusok és hogyan tudod őket mixelni

A lakás attól lesz otthon, hogy beleviszed az egyéniségedet, személyiségedet! Egy áruházi katalóguslakást nem nagy művészet összerakni, de egy olyat, amire az emberek azt mondják “Nahát! A lakásod pont olyan, mint amilyen Te vagy!” Na ez már egy kicsit összetettebb feladat…

Minden megtanítok az online tanfolyamokon, ami ehhez szükséges. Rizsa nélkül, egyszerűen és érthetően!

A tananyagok állandó jelleggel, mindenféle korlátozás nélkül, bárhonnan, bármikor elérhetőek az online felületen. A tanfolyamokhoz tartozik egy szuper hangulatú zárt FB csoport, ahol bármikor kérdezhetsz, ha elakadsz, vagy kétségeid vannak, megerősítésre lenne szükséged.

 >>> Kattints ide, nézz szét a tanfolyamok között <<<

Hasonló bejegyzések

Kövess az Instagramon is
@dittakrivarics