2011. szeptember 02.

Ha ősz, akkor krizantém!

Kicsit folytatom még az őszre hangolódást, és ehhez nem hiányozhat pár krizantém sem. Csak pár éve szeretem ezt a virágot, korábban utáltam, a temetővirágok családjába tartozott.

Pedig a sokféle szín, virágforma, kertben vagy cserépben, mindenhol jól mutat. A kisebb-nagyobb gömbölyű virágos bokroknak képtelen vagyok ellenállni.

Az egyetlen probléma velük, hogy szép formájukat csak a vásárlás évében tartják meg, a visszavágás és a tavaszi újrahajtás után nekem még sosem sikerült újra fazonra alakítanom. Ez egyben egy rejtély is a számomra! Valaki árulja el nekem, hogy a szép gömbökből miért nem lesz később is szép gömb!

Forrás

*****

Egy jól megtervezett és kialakított kinti rész az év bizonyos szakaszaiban plusz szobaként funkcionál, de csak akkor fogjuk igazán szeretni és sokat használni, ha kellően átgondolt a kialakítása és nincs vele sok macera, mindezek mellett persze hangulatos és hívogató.
 
A lakberendezés a szabadban minikurzuson mindent végigveszünk a funkciótól kezdve, a stíluson át a hangulati elemekig.
Mindegy, hogy pici erkély, terasz, vagy kert, az összesről szót ejtünk, maga
a folyamat pedig ugyanaz.
 

Hasonló bejegyzések

Hozzászólások

  1. Szia Ditta,
    most tudtam meg én is nemrég, hogy a növényeket növekedésgátló szerekkel kezelik, hogy szép kompaktak legyenek a polcon. Ez rendszerint az első átültetésnél szűnik meg. Vadul formára kell nyírni őket innentől, vagy szétterülnek. Vagy lekonyulnak.
    Üdv,
    Kosik Anita

A hozzászólás nem lehetséges.

Kövess az Instagramon is
@dittakrivarics