2011. július 25.

Redesign avagy gondold újra… játék!

Mi is pontosan a re-design? Nem találtam igazán definíciót rá, így megpróbálom összegezni. Fogj egy tárgyat, vagy egy részét, vedd elő a kreatívabb feled és alkoss egy új tárgyat. Számomra ezt jelenti: régiből, hétköznapiból újat alkotni. A lényeg, hogy eredeti funkcióját elveszítse és átlényegülve egy újat kapjon.

Ezenkívül más szinten is beszélhetünk újradizájnról, ez inkább egy jó kis felújításhoz hasonlatos, egy szék maradhat szék, ám az új tárgy nem egy hagyományos felújítás, inkább egy alapos kreatív bútortuning eredménye.

A redesign kifejezést használjuk erre is, arra is, ha szigorú akarok lenni, akkor inkább csak az első csoport tartozik bele, de… nem vagyok szigorú. És akkor milyen kifejezéssel illessük a második csoportot?

A játék előtt jöjjön egy remek redesign példa az artKRAFT kezei közül:

Ennek az újraértelmezett lámpának érdekes a sztorija. Az öntvény lábazat anno a fogorvosok fúrójának a hajtánya volt. Manapság Oroszországban még használnak ilyet. Ahogy hajtotta az orvos a pedált, olyan gyorsan forgott a fúró, mechanizmusa a lábbal hajtós varrógépekre emlékeztet. Egy fogorvos özvegyénél bukkant rá Kati vidéken, és az öntöttvas szerkezet megmozgatta  a fantáziáját. Nem tudta akkor még, mi lesz belőle, de aztán találkozott egy szintén orvosi antikvitással. Egy orvosi kvarclámpa gyönyörű alumínium búrájával. És ebből a kettő dologból született meg ez a különleges állólámpa.

 

JÁTÉK!!!

A játék 2011. július 25-től augusztus 1. hétfő éjfélig tart!

A játék feltételei:

1. Légy tagja az artKRAFT-nak a Facebookon (like). Megteheted itt.

2. Légy tagja az Otthonkommandónak a Facebookon (like). Megteheted itt.

3. Oszd meg ezt a posztot az üzenőfaladon.

4. A játék pedig: küldj egy ötletet (lehet fotó vagy leírás is) egy újradizájnolt tárgyról az [email protected] e-mail címre, a tárgyba írd be, hogy artkraft. Beletartozhat mindkét fent említett kategóriába, nem kell saját ötlet, leshetsz a netről is.

Fontos! csak az vesz részt a sorsoláson, aki mind a 4 pontnak eleget tesz!

És a nyeremény az artKRAFT jóvoltából ez a remek munkavédelmi plakát:

A ’80-as évek elejéről származik, a százhalombattai erőműből.

mérete: 25×35 cm

anyaga: vastag karton

*****

 
Dekorálni egy lakást és egy stílusos, jelentésekkel teli otthont alkotni két különböző dolog.
A szabályok ugyanazok, mégis az elsőből egy személytelen “szállodai szoba” lesz, míg a második eredménye egy valódi otthon.
A kurzuson a szabályokon túl a fókusz ez utóbbin van, megtanulod hogyan tudod az otthonodat egyedivé és személyessé varázsolni úgy, hogy stílusos és harmonikus is legyen.
 
A dekoráció a legmobilabb és legolcsóbb lakberendezési eszköz és nagyon kevés pénzből is szuper dolgokat ki lehet alakítani, ha ismerjük a trükköket, szabályokat.
 
 
 

Hasonló bejegyzések

Kövess az Instagramon is
@dittakrivarics