Gombhoz a kabátot

A lakberendezés komoly, felelősségteljes munka! Pontos igényfelmérést, mindenre kiterjedő precizitást igényel. Fontos a sorrendiség és az apró részletek is!

És mit csinál a lakberendező, ha a saját lakásáról van szó? Nem épp a fent leírt módon jár el… Korábban már írtam a régi kádakról és sajnálkoztam, hogy itthon nemhogy gyér, de nincs is választék! Ilyen helyzet mellett nem csoda, ha előbb megveszem a gombot a még nem létező kabáthoz.

Szerzeményem a Liliomkert piacról:

Igen! Gyönyörű, régi kádlábak, darabja úgy 3-4 kiló lehet. Így most már csak egy kád kell hozzá, amihez passzolnak. A kádhoz egy megfelelő méretű fürdőszoba, mert ugyebár a lábas kádnak tér kell. Végül mindehhez már csak egy saját lakás… Ez így roppant reális és megvalósítható, ugye? Mégis! Totál idióta lennék, ha otthagytam volna ezeket a szépségeket, még akkor is, ha majd a hónap végén nem lesz mit ennünk. Nyalogathatjuk a csodás vasakat!

Emellett számtalan tárgy kezd halmozódni a lakásban, amelyek hasonló sorsúak. Ilyen a füredi bolhapiacon szerzett  valaminek a sárgaréz lábai, vagy a nagypapáméktól elkunyerált virágállvány:

Egy hasonló már van évek óta, de még arra sem sikerült asztallapot csináltatni. Ausztriában tettem rá szert egy útszéli vásáron potom összegért. Úgy emlékszem 12-13 euro volt, akkori árfolyamon kb 3000 forint. Ennél még a színesfém telepen is többet adnának érte!

és van még egy kisebb, pár utcával odébb egy kertben, amit szeretnék megszerezni, ott rozsdásodik, nem használják semmire, rossz nézni…

Hogy a gyűjtögetés mikor vált át megvalósításba, fogalmam sincs. Arra is rájöttem, hogy mostanság furcsamód vonzódom a régi vas- és fémtárgyakhoz. A múltkor majdnem vettem egy kilincset és egy szép régi rézcsapot, de ott beláttam, hogy ez nem okos dolog, mert igen kicsi az esélye, hogy majdan fel tudom használni… Lassan nyithatok egy vaskereskedést.

Ti miket gyűjtögettek?

Hasonló bejegyzések

Kövess az Instagramon is
@dittakrivarics