2011. június 02.

Lakberendező!? Minek?

Ne értsétek félre, én senkire sem szeretném rátukmálni, hogy lakberendezőt fogadjon, de még mindig rengeteg a tévhit és a negatív asszociáció a lakberendezők munkájával kapcsolatosan és ezt szeretném kicsit eloszlatni.

Nézzünk néhány konkrét tévhitet:

„Sose fogadnék lakberendezőt, ne más ízlése szerint legyen berendezve az otthonom”

Fodrászhoz sem jársz? Mondván, akkor olyan lesz a hajad, amilyet ő akar? Inkább te levágod otthon?

A lakberendező is egy szolgáltatást nyújt, a feladata, hogy az igényeid felmérése után segítsen kialakítani a TE otthonodat. Nem magának készíti, a TE ízlésed szerint alakítja ki. Kétségtelen, hogy ez nem könnyű feladat, bizonyos mértékig ki kell zárnia magát, de ugyanakkor azonosulni is kell. Ez főleg az elején nehéz, de mint sok más, ez is megtanulható.

 „Én is értek hozzá”

Ez olyan mintha azt mondanánk, hogy a marketinghez mindenki ért, csak józan paraszti ész kel hozzá!

„Majd én elmegyek a barátnőmmel és kiválasztom a legtökéletesebb darabokat”

És tudod hova kell menni? Látsz valamit az újságban és azt hol találod meg? Biztos vagy abban, hogy a barátnőd azt tartja szem előtt, hogy Te mit szeretnél? Van kész koncepciód, ami minden apró részletre kiterjed? Falszín, tapéta, textil mintáid vannak, hogy megnézd tényleg összepasszolnak-e? Vagy csak van egy kép a fejedben, hogy jól fog kinézni?!

„ Nagyon sokba kerül, nem engedhetjük meg magunknak”

Villanyszerelőt, burkolót és vízvezeték szerelőt sem hívsz, mert sokba kerül? Mit választasz: a költségvetésed egy töredékét rááldozni egy lakberendezőre vagy utólag bosszankodni, hogy nem olyan lett, mint szeretted volna?

Mellesleg ma már nem a megfizethetetlen kategóriába tartozik egy lakberendező. De ha nincs pénzed arra, hogy egy komplett tervet kérjél, a legtöbb helyen foglalkoznak csak tanácsadással is. Ha alaposan összeszeded a gondolataidat és a kérdéseidet, akkor ez is elég lehet, hogy választ kapj a kételyeidre.

Sokan azt hiszik, hogy a lakberendező fogadása ablakon kidobott pénz, hogy akkor nem olyan lesz a lakás amilyet ők szeretnének, hogy ezt ők is simán meg tudják csinálni. Összességében sokan gondolják, hogy ez nem is egy igazi szakma, ehhez mindenki ért, csak egy kis jó ízlés kell hozzá. Ez valóban nem árt, de azért kicsit többről van szó…

Ha mindezek ellenére sem szeretnél lakberendezőt fogadni, vagy nem engedheted meg anyagilag, akkor tökéletes megoldás az online tanfolyamok, amelyek kimondottan olyanoknak készültek, akik maguk alakítják ki az otthonukat, különösebb segítség nélkül. Segítenek, hogy ne véts nagy hibákat, magabizztosan tudj dönteni és átlásd a lakberendezés folyamatát, lépéseit.

Hasonló bejegyzések

Kövess az Instagramon is
@dittakrivarics