2018. február 08.

2018-as konyhatrendek

Aki régóta követi a blogot, ismeri a trendekhez való hozzáállásomat: legyünk tájékozottak, szemezgessük ki azokat a dolgokat, amelyek illenek hozzánk, de ne kövessük őket szolgaian!

A konyha tekintetében ez fokozottan igaz, hiszen ez nem egy díszpárna vagy szőnyeg, kanapé, amit csak úgy le lehet cserélni. Meglehetősen kötött és költséges, ezért nem érdemes túlextrázni magát a bútort. A fehér még mindig sláger, ezzel nem nagyon lehet mellényúlni, bár a fényes felületek ideje úgy tűnik lejárt. Mégis, ha valakinek ez tetszik és illik az elképzelt stílusba, akkor ne hagyja magát a trendekkel befolyásolni.

Mint minden évben, most is sokféle trend él egymás mellett, mindenki találhat köztük neki tetszőt!

  1. Különleges felületek, anyagok, textúrák

Minden konyhában fontos, hogy az anyagok, felületek jó minőségűek és időtállóak legyenek. A stílusnak megfelelően használhatunk nyers betonfelületeket, rusztikus fát, elegáns márványt, technikai köveket és a terrazzo is egyre nagyobb népszerűségnek örvend.

  1. Színes fémek

Használjunk színes fém kiegészítőket a jól megszokott króm helyett, például lámpákon fogantyúkon, csaptelepen, de ma már konyhai kisgépeket is kaphatunk ezekkel a felületekkel. Arany, réz, bronz, rosegold, mind egyedi karaktert adhat a konyhának. Az antikolt felülettől a magasfényűig, sokfélét kaphatunk.

  1. Fekete

Évek óta jelen van a fekete szín uralma, de szélesebb körben mostanában terjedt el. A nagyobb felületeken is megjelenik, mint bútorfrontok, munkalap, csempe. Semlegességéből és jól variálhatóságából adódóan valószínűleg hosszú ideig a palettán marad. Ha kevésbé vagyunk bevállalósak, akkor válasszunk fekete lámpákat, kiegészítőket. A sok feketét fa felületekkel lágyíthatjuk, tehetjük barátságosabbá.

  1. Sötét tónusok

A sötét tónusok nem csak a falon és az ülőgarnitúrákon népszerűek, de a konyhabútorokon is megjelentek a mély zöld, kék színek. Feketével, vagy színes fémekkel kiegészítve elegáns enteriőröket hozhatunk létre. Itt azért már célszerű alaposan mérlegelni, hogy biztos szeretnénk-e hosszú éveken keresztül egy ilyen karakteres konyhát…

  1. Felső elemek nélkül

Egyre nagyobb az igény arra, hogy a konyha szobaszerű legyen. Ezért egyre több helyen kerülnek le a felső elemek, hiszen ez sokkal nagyobb szabadságot biztosít. Tehetünk a falra falikarokat, képeket, vagy ha nagyon üresnek érezzük, néhány polcot is. Hogy a konyhánk funkcionális maradjon és tudjunk hova pakolni, ha szükséges tervezzünk nagy kamrát vagy az egyik falra magas szekrényeket.

+1 Személyes jegyek

Az összes trend abba az irányba megy, hogy kicsit lazítson a konyha „konyhai” jellegén, barátságosabb, otthonosabb legyen, szerves része a lakásnak. Tovább erősíthetjük ezt egy konyhaszigettel, egy szőnyeggel vagy ha nem használunk burkolatváltást, ma már a konyhába is bátran tehetünk fa burkolatot.

És, hogy a konyhánk ne csak szép, de funkcionális, és ránk szabott legyen:

Február 17-én indul a 2018-as online Konyhatervező tanfolyam csoportja!

A tanfolyam anyaga állandó jelleggel elérhető, azonban a csoport csak március 31-ig. Ez idő alatt segítek mindenkinek a konyhája kialakításában, véleményezem a terveket. Senki sem marad egyedül a kérdéseivel és a kétségeivel! Biztos lehetsz benne, hogy jól tervezett és kényelmes konyhád lesz a tanfolyam végére.

Bónuszok!

A jelentkezők között kisorsolok 10 db páros belépőt a Konyhakiállításra!

Ajándék konyhatervezési kalkulátor

Jelentkezési határidő február 15.

Nézd meg a részleteket!

 

Hasonló bejegyzések

Iratkozz fel hozzám és mutatok egy tucat trükköt, amivel igazi otthonná teheted a lakásodat!

Hozzászólások

  1. Szia Ditta! Kérdésem lenne, ha a konyhába nem lesz felső szekrény és sajnos nincs is lehetőség még csak egy polcot feltenni sem, olyankor hová tudom tenni a poharakat, bögréket? Köszi! Üdv.,Dia

    1. szia. tudod tenni alulra is, fiókos részbe. nekem is van ott bögre-pohár. a ritkán használatosakat pedig máshova.

Kövess az Instagramon is
@dittakrivarics