2017. augusztus 30.

Hogyan készítsünk legkedvesebb képeinkből fali dekorációt?

Ma már rengeteg lehetőség van arra, hogy a családi fotókat vagy kedvenc képeink, festményeink repróit, egyedi, akár nagy méretben kinyomtassuk és ezekkel dekoráljuk a falat. Összeszedtem néhány nyomtatási módot, amelyekben nyugodtan gondolkodhatunk, hiszen online is egyszerűen megrendelhetjük őket.

Fontos, hogy minden esetben jó minőségű és nagy felbontású fotókra van szükség, úgyhogy erre mindenképp figyeljünk oda, amikor fényképezünk.

A legnépszerűbb megoldás a képek vászonra nyomtatása, amit egy vakkeretre feszítenek fel. Ezeket feltehetjük így is, vagy akár keretben. Én is rendeltem nemrég egy ilyen képet a cewe.hu oldalon. Van egy két évvel ezelőtt készült kép a gyerekekről, amit nagyon szeretünk és már régóta szerettem volna nagy méretben kinyomtatni. A rendelés menete pofon egyszerű, feltöltjük a képet, kiválasztjuk a méretet, elrendezést, illetve még 1-2 dolgot és kész.

A rendeléskor nem döntöttem még el, hogy a kép szabadon maradjon vagy keretbe tegyük, ezért 50×70 cm méretben kértem, az pont beleillik az egyik keretünkbe. Kipróbáltuk így is úgy is:

Mielőtt megmutatom a képet a helyén nézzük végig, hogy milyen lehetőségeink vannak még fotó nyomtatásra. Az egyik kedvencem a fára nyomtatott kép, ezzel is kacérkodtam, de túl rusztikus lett volna hozzánk.

Az akrilüveg fotók is érdekesek, ez kétféle módon készülhet, vagy ráragasztják az üvegre vagy közvetlen erre nyomtatják. A cewe.hu oldalon van ennek egy speciális formája, ami szerintem nagyon ötletes a család akrilüveg tervezőnaptár. Itt valamelyik alapdesign kiválasztásával, a fotók és a nevek megadásával létrehozhatunk minden családtagnak egy oszlopot, kinek melyik nap mi a teendője. Letörölhető táblafilccel tudunk rá írni, szerintem ajándéknak is kiváló.

De nyomtattathatunk alumínium lapra, habkartonra is. Ezen kívül már csak a fantázia szab határt a lehetőségeknek, hogy egy képet teszünk a falra vagy több részes képfalat tervezünk, azokat milyen méretben és elrendezésben, keretbe tesszük-e vagy nem, ha igen, az milyen, fekete-fehér vagy színes fotókat választunk és még sorolhatnám.

A különleges fotók mellett nyomtathatunk posztereket is, akár 150×225 cm XXL méretben.

A mi képünk végül a Férjem íróasztala fölé került, jól látható helyen van, ha belépek a nappaliba, ez az első, amit megpillantok:

Nézzetek szét a cewe oldalán a lehetőségek között, a fali dekorációk mellett még nagyon sok fényképes ajándék található, például készíthetünk fotókönyvet vagy fényképes falinaptárat és különféle tárgyakat, bögrét, párnahuzatot, stb. Ezek karácsonyra is kiváló ötletek és igen, itt a szeptember, ilyenkor már bőven lehet ötletelni az ajándékokon, főleg, ha valami személyes jellegűben törjük a fejünket és nem végigrohanunk a plázán és bevásárolunk típusú ajándékokat keresünk.

*****

 
Dekorálni egy lakást és egy stílusos, jelentésekkel teli otthont alkotni két különböző dolog.
A szabályok ugyanazok, mégis az elsőből egy személytelen “szállodai szoba” lesz, míg a második eredménye egy valódi otthon.
A kurzuson a szabályokon túl a fókusz ez utóbbin van, megtanulod hogyan tudod az otthonodat egyedivé és személyessé varázsolni úgy, hogy stílusos és harmonikus is legyen.
 
A dekoráció a legmobilabb és legolcsóbb lakberendezési eszköz és nagyon kevés pénzből is szuper dolgokat ki lehet alakítani, ha ismerjük a trükköket, szabályokat.
 

Hasonló bejegyzések

Kövess az Instagramon is
@dittakrivarics