2017. június 27.

Világíts napfénnyel!

Miért ne világítsunk lakásunk minden helyiségében napfénnyel? Van egy olyan világítási mód, amivel az ablaktalan helyiségekbe, sötét részekbe is eljuttathatjuk a napfényt, ez pedig a VELUX fénycsatorna.

Az otthonossághoz nem elég a helyiségek jó elrendezése, a szép és kényelmes bútorok, vagy éppen a komfortos klíma: a fényviszonyok is nagyban meghatározzák, mennyire érezzük otthon magunkat. Napunk nagy részében ez a napfényt jelenti – már ott, ahova elér. Szinte minden házban van olyan helyiség, mint a mosdó, a gardrób vagy épp egy folyosó, amely az épület belsejében helyezkedik el, messze a külső falaktól vagy a tetőtől, így nincs ablaka sem. Ide sosem jutna el a kellemes napfény, hiszen még akkor is lámpával kell világítanunk, amikor kint hét ágra süt a nap.

Éppen az ilyen helyiségek bevilágításra adnak egyedülálló megoldást a VELUX fénycsatornák. A szerkezet a fény 98 százalékát továbbítja, s egyetlen beépített fénycsatorna akár 6 négyzetmétert is megvilágít. A fénycsatorna a természetes fényt a tetőn keresztül vezeti be oda, ahol szükség van rá, egy olyan lámpaként, amelyben a villanykörte maga a Nap.

A VELUX fénycsatorna nappal jobban bevilágítja a teret, mint egy elektromos izzó, viszont nem fogyaszt áramot, így a villanyszámlánk is kevesebb lesz. A beruházás alig 4-5 év alatt megtérülhet, ennek érdemes utánaszámolnod a velux.hu honlapon elérhető, könnyen kezelhető VELUX fénycsatorna kalkulátorral. A fénycsatorna egyébként nem csak a napsütéses órákban, hanem esőben és felhős égbolt mellett is világít, sőt még éjszaka is, hiszen a fénytovábbító cső bevált technológiáját tovább fejlesztve, az egyedülálló Edge Glow megoldással minden korábbi technológiánál hatékonyabban szórja a fényt. A beépített fénycsatorna mindemellett a ház karakterét sem változtatja meg, hiszen kívülről egy tetőablak képét mutatja, a belső térben pedig egy mennyezeti lámpára hasonlít. A VELUX fénycsatorna nagy előnye, hogy a beépítés után semmilyen karbantartást nem igényel.

További információk: velux.hu

Hasonló bejegyzések

Iratkozz fel hozzám és mutatok egy tucat trükköt, amivel igazi otthonná teheted a lakásodat!

Hozzászólások

Kövess az Instagramon is
@dittakrivarics