2017. május 28.

Olvasói otthonok: nagypolgári lakásból meleg, családi fészek

Már régóta fáj a fogam arra, hogy bemutassam Helgáék lakását, ugyanis a tanfolyami zárt csoportba, már korábban tett fel képeket. Most végre itt van, bár Helga azt írta kicsit inába szállt a bátorsága, mert még nincs teljesen készen, például nincs szőnyeg és nincs “stylingolva” a lakás. Szerintem pont ez a legjobb benne, a szőnyegről meg annyit, hogy nagyon ritkán áll fenn az, hogy nem tűnik fel a hiánya, márpedig itt nem, ami azt jelenti, hogy nagyon egyben van minden.

A lakás nem kicsi, 160 m2, 4 szobával, néhány galériával és nagy nappali – étkező – konyhával, valamint két fürdővel, kamrával, mosókonyhával. Tágas előszobába léphetünk be, jó nagy beépített szekrénnyel:

A gyerekek szobái nagyon fantáziadúsak, igazi gyerekparadicsom:

A másik gyerekszoba:

A szülői háló és a másik fürdő:

A hálókon felül még van egy negyedik, dolgozószoba:

A galéria alatti tároló ikeás konyhaszekrény elemekből lett kialakítva:

Végül jöjjenek a közös terek. A nappali nagyon jó példa arra, hogy a TV-t nem szükséges a középpontba helyezni, sőt. Sokkal kellemesebb hangulatot érhetünk el, ha nem e köré szerveződik a teljes berendezés:

Egy ilyen otthont összehozni általában hosszú idő, de Helgáknál épp az ellenkezője volt, ami jól mutatja, hogy nem vagyunk egyformák. A felújítás 3,5 hónapig tartott úgy, hogy tégláig szétvertek mindent, ez nagyon kevés idő, csak egy szuperjó kivitelezővel vihető véghez. Viszont az ezt megelőző 2 hónapban Helga mindent megtervezett milliméterpapíron és már előre megrendelte a dolgokat, hogy ha kell, akkor ne emiatt álljon a munka (ezen nagyon sokan csúsznak el). Ezért már a költözéskor így festett a lakás, ahogy Helga írta, nem egy türelmes típus, tudta, hogy ami nincs meg azonnal, az utána már nagyon nehezen lesz meg, mint például a szőnyeg.

Azt azért hozzátenném, hogy az esetek 90%-ban ez nem megy ilyen gyorsan, a felújítás se, de utána belakni egy új lakást, otthonná alakítani, az simán 1-2 évbe is beletelhet, szóval senki ne érezze frusztrálva magát 🙂 Nem csak az anyagiak miatt, de sok múlik azon, hogy mennyi időt, energiát teszünk bele, hogy megtaláljuk a megfelelő dolgokat, márpedig ez nagyon fontos. Helga is írta: “Nagyon szeretünk itt lakni, és ilyenkor érzem igazán, hogy megérte a sok tervezés és hogy néha órákig kerestem egy bizonyos lámpát, vagy bútort. Vagy amikor Amerikából rendeltem a kilincset, vagy Németországból a teakfát, pedig közben mar néha én is úgy ereztem h ez túlzás. De a helyzet az hogy érdemes.”

A végére hagytam a kedvenc helyiségem, az étkező-konyhát, ami minden porcikájában szerethető és igazán személyre szabott:

Engem lenyűgöz ez az otthon és a rengeteg munka, amit beletettek, mert tudom jól, hogy ennyire aprólékosan megtervezni nehéz és rengeteg meló. Itt a blogon keresztül is gratulálok Helgáéknak!

Ha úgy érzed nem megy egyedül és segítségre van szükséged, nézd meg az online tanfolyamaimat, amelyek pont ebben segítenek! Megadják a kellő tudást ahhoz, hogy magad is boldogulj, a tanfolyamokhoz tartozó zárt FB csoportban pedig bármikor kérdezhetsz, ha elakadnál.

Hasonló bejegyzések

Iratkozz fel hozzám és mutatok egy tucat trükköt, amivel igazi otthonná teheted a lakásodat!

Hozzászólások

 1. Szia Ditta!
  Meg szabad kérdezni Helgától a generál kivitelezőjenek nevet, illetve hogy kik csinálták a szép beltéri ajtókat, beépített szekrényeket, illetve az ablak alatti padokat?
  A lakás meseszép, nagyon egyedi. Minden elemének látszik, hogy minőségi. Külön fantasztikus, hogy ennyire rövid idő alatt készült el…
  Köszönöm,
  Dóri

  1. Szia,

   Az asztalosunk csinálta a beépített munkákat, és privátba szívesen megadom az elérhetőségeket, de sajnos erre az évre már nem igazán vállalnak újabb munkákat (kivitelező sem). 🙁
   Köszönöm

   1. Kedves Helga és Ditta! Gratulálok, gyönyörű lett! Engem is érdekelne az asztalos elérhetősége,
    kérlek, írd meg nekem is (noriespeti@freemail.hu) és az is, hogy a gardróbszekrény ajtók és a fürdőszoba szekrények honnan vannak? Előre is nagyon köszönöm! Nóra

 2. Szia Ditta,
  Engem egy dolog foglalkoztat nagyon,hogy hogy oldották meg a gázcső eltakarását?Nem látom sehol a konyhában.
  Üdv,
  Henni

 3. Sziasztok!
  Gratulálok Helgáéknak, szuper lett. 🙂 Nagyon sok kedvenc részem van, de talán a tálalószekrény és a gyerekszoba falfestése viszi a pálmát…
  Egy kérdésem is lenne, ha lehet: a konyhafal szürkéje milyen kódú, márkájú?
  Köszönöm,
  Zsuzsa

   1. Bocsánat, ha félreérthető voltam, a falfesték színe érdekelne. De a cementlap is gyönyörű 🙂
    Köszönöm, Zsuzsa

 4. Kedves Ditta,

  nagyon pazar a lakás, szuper hogy megosztottad. Tegnap már írtam, de vhogy eltűnt a kérdésem. Esetleg meg tudod-e írni, hogy a konyhában a falon lévő fehér hangulatvilágítást biztosító lámpák milyen márkájúak/honnan vannak.
  nagyon köszönöm, üdvözlettel, Ági

  1. Szia,

   Mi az alkonylámpánál rendeltük, de szerintem máshol is van: Nowodvorski Gipsy típusú

 5. Kedves Helga!

  Engem a fiúk szobájának sarkában álló fonott kuckó érdekelne, egészen pontosan, hogy azt honnan szereztétek be? Eddig ez az egyetlen magoldás, ami igazán megfogott – én is fiús szobába keresek épp’ ilyen “elbújós” helyet.
  De gratulálok az egész otthonhoz, igazán az lett a képek alapján! 🙂
  Köszönettel: Eszter

Kövess az Instagramon is
@dittakrivarics