Stílusos otthon kis büdzséből – nappali 200ezerből

Nagyon sokan vágynak stílusos otthonra, de azt gondolják, hogy ehhez sok pénz kell. Ez TÉVEDÉS! Lehet közhelyszerűen hangzik, de igaz: a stílus nem pénz kérdése! Persze, könnyebb ha van, sokkal több a lehetőségünk, de kevésből is kialakíthatunk stílusos otthont.

Amire viszont mindenképp szükséged lesz: az idődre, az energiádra, a kitartásodra és a lelkesedésedre. Ha se pénzt, se időt nem teszel bele, akkor az úgy nem megy. Ha már most a kifogásokon jár az agyad, akkor ne is olvasd tovább a posztot.

Először is tudd hogy mit szeretnél! Milyen stílust, milyen hangulatot, ehhez milyen bútorokat, anyagokat, színeket kell használnod. Hogy érheted el, hogy az összhatás olyan legyen, mint amit megálmodtál. Ehhez inspirációs képeket is kell gyűjteni, lehetőleg „low budget” ötleteket és ne több 100 millió dolláros, több 100 m2-es otthonokat… Fontos, hogy az inspirációk olyanok legyenek, amiket megtudsz valósítani, itt most nem szabad elszállni, maradj a realitás talaján.

Én most egy eklektikus-bohém stílusú nappalit választottam, egy elképzelt belvárosi lakás 18 m2-es nappalijába. Így néznek ki az inspirációs képek. Ezek nem csak mutatóba vannak, le kell tudni róluk olvasni magát a megvalósítást. Többek között ezt is tanuljuk a tanfolyamokon.

Miközben összerakod a stílustablódat készíts egy ütemezési tervet. Itt több szempontot kell figyelembe venned, a munkák sorrendjét, az anyagi keretedet, egyéb egyéni preferenciákat. Ha van olyan tétel, ami nagyobb kiadás, gyűjtögetni kell rá, pl egy új kanapé, akkor arra az időszakra iktass be pár filléres dekor ötletet, így nem esel ki a folyamatból és mire eljön a csere ideje, már minden készen van körülötte. Sok időt el kell tölteni a neten, hirdetési oldalakon, vadászva a jó ajánlatokra!

A példának hozott nappaliba én pl 25.000 forintért találtam a kanapét két fotellel, amiből csak a kanapéra van szükségem, így a foteleket eladom. Rugalmasnak kell lenni, ha az ember talál egy jó darabot! A fotel darabját 5000 Forintért el lehet adni, így miután túladtam rajtuk, lett egy kanapém 15.000 forintból:

Miután a zöld kanapé nagyon karakteres, gyűjtöttem egy újabb adag inspirációs képet, kimondottan zöld kanapékhoz, természetesen a kiválasztott stílusban:

Ha beleveszünk egy festést is, a 18 m2-es szoba egy ajtóval, két ablakkal és 3 m belmagassággal kb 130 m2 falfelület beleszámolva mennyezetet is. Ez kb 20.000 Ft és természetesen mi magunk csináljuk! Íme az összerakott stílustabló, alatta, hogy mi honnan és mennyiért:

kanapé, jófogás 15.000 | asztal, jófogás 4.500 | polc, galeria savaria 15.000 | vitrines komód, galeria savaria 22.000 | szögletes lerakó, galeria savaria 8.500 | lámpa, ikea, 17.000 | álló lámpa, ikea, 6.000 | asztali hangulat lámpa, vivre, 3.500 | petróleum lámpa, vivre 4.200 | tükrök, vivre 11.500 | 5 db párna, jysk 17100 | régi szőnyeg, galeria savaria 15.000| szőnyeg, jysk, 35.000 | további dekorok, H&M home 15.000 | puff, jysk 16.900

A növényeket beszerezhetjük ismerősöktől, makramét gyárthatunk mi magunk is vagy megkérhetjük a nagymamát, de meg is vehetjük végső soron. A dekorokat lehet fokozni, képeket a falra fillérekből is készíthetünk. És természetesen nem kell mindent egyszerre megvenni. A régi búrotokat, egyedi darabokat érdemes először, azokat ugyanis nehéz pótolni, így pl ha a koncepció középpontjában álló zöld kanapé elkel, akkor borul minden és elölről kezdhetjük.

Az arányokat nem szabad nézni, például azt, hogy a párnák többe kerülnek, mint a kanapé maga. Ha régi és új dolgokat vegyítünk, akkor nagy torzulások lehetnek, de a lényeg, hogy beleférj a kijelölt keretbe.

Ha szeretnéd megtanulni, hogy melyik stílus hogyan és miből áll össze, hogyan tudod ezeket egymással vegyíteni, vagy akár egyedivé tenni az otthonod, akkor nézd meg az online tanfolyamaimat.

Forrás

*****

Találd meg az otthonod stílusát Online tanfolyam

Több stílus is teszik és szeretnél köztük eligazodni?

Szeretnéd tudni, hogyan mixelheted őket? Mik az egyes lakberendezési stílusok sajátosságai?

Milyen színek, anyagok, formák passzolnak hozzá, és mik azok, amikkel nagyon mellé lehet nyúlni?

Végigvesszük a legnépszerűbb lakberendezési stílusokat, megnézzük hogyan lehet őket hazai körülmények között használni. A Stílus tanfolyam II. részében megtanulod hogyan tudod az otthonodba bevinni a személyiségedet, egy kis egyediséget, hogy az tényleg téged tükrözzön! De ennek előfeltétele az I. rész, mert az alapokat itt tanulod meg, ezek nélkül nem fogsz tudni boldogulni a következő szinten.

Minden megtanítok a stílus tanfolyamon, ami ehhez szükséges. Rizsa nélkül, egyszerűen és érthetően!

A tananyag állandó jelleggel, mindenféle korlátozás nélkül, bárhonnan, bármikor elérhető az online felületen. A tanfolyamokhoz tartozik egy szuper hangulatú zárt FB csoport, ahol kérdezhetsz, ha elakadsz, vagy segítségre van szükséged.

 >>> Kattints ide a stílus tanfolyamért <<<

Hasonló bejegyzések

Kövess az Instagramon is
@dittakrivarics