2017. január 28.

Házprojekt: tervek 2017-re

Rengeteg munka van még a Ház körül és a nagyobbakat nem szeretnénk évekig húzni, mert nem akarunk építkezési területen lakni, illetve ahogy átgondoltam a munkálatokat, a kertrendezést se érdemes elkezdeni, amíg bizonyos dolgokat be nem fejezünk. Szóval összeállítottam az ütemtervet, várom az árajánlatokat és ahogy az időjárás engedi, nekikezdünk a munkának.

Március-áprilisban szeretném befejezni a Házat kívülről is. Hátra van a födém hőszigetelése – igen, tudom ősszel kellett volna, de akkor már nem fért bele. Kívül jön a vakolás, festés, új ereszcsatorna és meg kell építeni a 6 méter széles lépcsőt a bejárathoz/teraszajtóhoz és az előtérrel együtt leburkolni. Itt egy körben feltöretem a járdát is, ami ronda beton.

Jelen állapotában a Ház se túl esztétikus és a kert sem igazán hívogató 🙂

Ezzel párhuzamosan, ahogy jó idő lesz mi is csináljuk a hátra maradt feladatokat: spaletták letisztítása/festése, itt még nem eldöntött, hogy fehér marad vagy leszedjük a festéket, mint az ajtótokoknál. Férj a fehér felé hajlik, én a fa felé. Nincs befejezve a WC és a fürdőszoba ajtó, valamint a nappali ajtó felújítása se. Kell készítenünk 3 tolóajtót a két gardróbra és a mosókonyhára, amik a bontott ajtóinkból fognak készülni.

Ezeket leszámítva, bent két nagyobb dolog hiányzik: a mosókonyha és a gyerekek gardróbjának a beépítése, de ezt jelenleg is tervezem és február végére/március elejére remélem elkészül. Ja meg persze a kandalló! Az is folyamatban van.

Májustól kezdve, vagy akár előbb – ahogy alakul – el kell kezdeni a Kisház felújítását is. Ehhez szerkezetileg nem nyúlunk, nem változtatunk rajta. Ez 3 helyiségből áll, itt van a műhelyünk, ahol a lézervágó gépünk van, ez így is marad, aztán van a garázs, ami nálunk nem garázs lesz, mert akkor az egész udvaron keresztül kéne menni kocsival. Ez tárolóként fog funkcionálni: kerti bútorok, biciklik, fűnyíró és minden, ami egy kertes házban előfordul. Mivel nagy veteményest tervezünk, ezért feltehetőleg idővel egy hűtőládára is szükségünk lesz, az is ide kerülne. Aztán ott van az “egeres szoba” ami nem meglepő, a nevét arról kapta, hogy itt egerek laknak. Itt kertészkedős dolgok lesznek. Aztán folytatódik a Kisház kerti budival, disznó és tyúkóllal. Ide titkos tervem van, amit nem árulok el, legyen később is újdonság 🙂

A Kisházban szükség lesz tető javításra, villanyszerelésre, belső festésre, vakolásra, nyílászáró cserékre és kívül teljes vakolat javításra, plusz 1-2 szerkezeti elem megerősítésére. Szóval nem csak egy esztétikai ráncfelvarrás kell neki.

És ha mindez elkészül, akkor ősszel már jöhet a kertrendezés. Bár lehet nem ártana egy füvesítés, még ha itt-ott le is tapossák, tönkremegy, mert jelen állapotában csak egy óriási sártenger az egész.

Röviden ennyi. Idén se fogunk unatkozni, mi se és ti se 🙂

Mentés

Mentés

Mentés

Hasonló bejegyzések

Iratkozz fel hozzám és mutatok egy tucat trükköt, amivel igazi otthonná teheted a lakásodat!

Hozzászólások

Kövess az Instagramon is
@dittakrivarics