Olvasói otthonok: egy kis tetőtéri skandináv

Adriék lakását biztosan egy skandináv otthonnak néznénk, ha csak úgy szembe jönne velünk a neten, pedig egy hazai tetőtéri lakást alakítottak át. Nem is ragoznám, a képek önmagukért beszélnek, átadom a szót Adrinak:
 
A lakás több hónapnyi keresgélés után szerelem volt első látásra. Azonnali ajánlattétel, másnapi ajánlat elfogadás után boldog várakozással teltek a hetek. A kiköltözés nem volt gyors folyamat, de cserébe volt időnk mindent alaposan átgondolni és megtervezni. (4-5 hónap tervezés volt!)
Néhány előtte kép:
collageadri1
 
collageadri2
 
collageadri3
 
A semleges, időtálló, jól használható alapok kialakítása volt az elsődleges cél. Ez volt az egyik legfontosabb, amit Dittától a tanfolyamok alatt tanultam. (A férjem örökké hálás lesz, hogy nem kell kétévente más színűre festeni a lakást;)  Egy világos, barátságos teret szerettünk volna létrehozni, sok természetes anyag felhasználásával.
A tervezést egy teljesen amatőr, nagyon egyszerű és könnyen kezelhető (SketchUp nevű) programban kezdtük és a kanapé helyétől az utolsó konnektorig mindent ebbe rajzoltunk. Borzasztó sokat jelentett, hogy 3D-ben bármilyen nézetben láttuk a lakást. A kivitelezés is saját tervek alapján zajlott. A konyha és fürdő részt teljesen átterveztük, a többi helyiségben csak burkolat és ajtócsere volt.
collageadri4
Szerencsések voltunk, mert egy pici garzonból költöztünk, ahol a bútoraink legnagyobb része beépített volt. Összesen egy mikrót, egy mosógépet és egy ágymatracot hoztunk el, így nem kellett a korábbi (kevésbé tudatosan összeválogatott) dolgokhoz igazítani a stílust.
A fürdőszoba, WC kialakítását és a konyha új burkolatát szakember csinálta, azon kívül viszont minden a saját kezeink munkája. A nagyobb bútorok főleg az IKEA termékei, néhol kissé átalakított verzióban. Például a fürdőszobaszekrény asztallapja nem volt megfelelő árnyalatban, ezért az saját kísérletezés (festés, waxolás) eredménye, szintén átalakított az étkezőasztal asztallapja és az íróasztal is. Az ideiglenes, komód helyettesítő gyümölcsös ládák is saját munkák.
_dsc0400
 
_dsc0406
 
_dsc0415
 
_dsc0425
 
_dsc0434
 
_dsc0503
 
A jellegzetes egyen lakóparki hangulattól szerettünk volna szabadulni, ezért a bükk színű laminált padlót és beltéri ajtókat lecseréltük. A hajópadlót végül praktikussági okokból elvetettük, de egy natúr hatású laminált padlóval (Kaindl Farco Trend) és a fehérre pácolt fenyő ajtókkal sikerült az eredeti elképzeléshez hasonlót kialakítani. Persze próbáltunk ragaszkodni az elmentett inspirációs képeken látottakhoz, de ugyanolyan fontos volt a használhatóság. A konyhába például a cica miatt került járólap, mert előszeretettel fröcsköli ki a vizet és a kaját. Pedig hetekig vívódtam, nagyon szerettem volna egységes burkolatot… De végül nem bántam meg a döntést.
 
_dsc0483_1
 
_dsc0457
 
_dsc0517
 
konyha
 
Amennyire egyformán gondolkodtunk a férjemmel az alapokról, annyira nehéz volt dűlőre jutni a részletekben. Ilyenkor megmutattam neki néhány tanfolyam-részletet és jó néhány inspirációs képet. Ez néha sokat segített. MCM bútorok, különböző étkező székek még így sem mentek át, de lettek hangsúlyos lámpák, két különböző fotel! és egy teljesen különböző kanapé 🙂
 
_dsc0465
 
_dsc0470
 
_dsc0548
 
_dsc0571
 
Sok minden hiányzik még, a párkányoktól kezdve a beépített szekrényekig, a leendő gyerekszoba, konyhabútor befejezéséig, de már nagyon szeretjük. Mostanában kezdenek kialakulni az apró részletek is. Szépen lassan össze fog állni minden. A tanfolyamokért nagyon hálás vagyok Dittának, segített egy új szemléletmód kialakításában, és kellő tudatosságra tanított, így sikerült végigkövetni az előre meghatározott koncepciót.
 
Én pedig köszönöm Adriéknak a képeket és szívből gratulálok, mert fantasztikus munkát végeztek!

*****

Találd meg az otthonod stílusát Online tanfolyam

Több stílus is teszik és szeretnél köztük eligazodni?

Szeretnéd tudni, hogyan mixelheted őket? Mik az egyes lakberendezési stílusok sajátosságai?

Milyen színek, anyagok, formák passzolnak hozzá, és mik azok, amikkel nagyon mellé lehet nyúlni?

Végigvesszük a legnépszerűbb lakberendezési stílusokat, megnézzük hogyan lehet őket hazai körülmények között használni. A Stílus tanfolyam II. részében megtanulod hogyan tudod az otthonodba bevinni a személyiségedet, egy kis egyediséget, hogy az tényleg téged tükrözzön! De ennek előfeltétele az I. rész, mert az alapokat itt tanulod meg, ezek nélkül nem fogsz tudni boldogulni a következő szinten.

Minden megtanítok a stílus tanfolyamon, ami ehhez szükséges. Rizsa nélkül, egyszerűen és érthetően!

A tananyag állandó jelleggel, mindenféle korlátozás nélkül, bárhonnan, bármikor elérhető az online felületen. A tanfolyamokhoz tartozik egy szuper hangulatú zárt FB csoport, ahol kérdezhetsz, ha elakadsz, vagy segítségre van szükséged.

 >>> Kattints ide a stílus tanfolyamért <<<

Mentés

Mentés

Mentés

Hasonló bejegyzések

Kövess az Instagramon is
@dittakrivarics