2016. december 29.

Házprojekt: a beépített könyvespolc

Még karácsony előtt befejeztük a beépített polcot, de eddig nem írtam róla. Most pótolom 🙂 Eredetileg itt egy ajtó volt a két nagy szoba között, amit az építkezés során befalaztunk, a túlsó szobából lett kialakítva a gyerekszoba és a háló:
img_6679
 
Egy pillanatig sem volt kérdéses, hogy a szép régi tokot meghagyjuk és így egy beépített polcot alakítsunk majd ki. Köszönhetően az 50 cm-es vályog falnak egy jó 35 cm mély polcot tudtunk kialakítani, ide kerültek a nagy méretű könyvek, albumok, amikből művészettörténész lévén, nincs hiány 🙂 De előtte még néhány fotó az építkezés folyamatáról:
img_9447
 
img_7928
 
img_7935
 
Az ajtók felújításáról, a festékleszedésről és olajozásról részletesen itt olvashattok.
 
img_8372
 
Várakoznak a könyvek, hogy a polcra kerüljenek. A polctól jobbra a sarokban van Férj íróasztala, így a funkciókat alaposan átgondolva ide került be a nyomtató, ami ronda, de mivel itthonról dolgozunk, ezért szükséges. Itt pont kéznél van és ennél jobban nem is rejthettük volna el, tökéletes hely a számára. Ide került továbbá az erősítő  a hangfalakkal. Ezekhez két konnektort terveztem ide, így sehol egy kábel.
img_3015
A polcok továbbra is a maradék hajópadlóból készültek, Férj és Apósom szabták le a darabokat. A 140 cm-es hossz miatt és mivel nagyon nehéz könyvek kerültek rá, muszáj volt a polcok közepére függőleges támasztókat tenni:
bosch_ixo
 
Miután elkészültek kicsit megcsiszoltuk az elemeket és tejfestékkel festettük őket, mert ez nagyon bevált a másik polcnál. Gyorsan szárad, nem büdös, 100% természetes anyag, így télen, lakásban is nyugodtan festhetünk vele. Nem marad csíkos az ecsettől, egyszerűen élmény vele dolgozni – még fogunk is 🙂 Két réteg után pedig viaszoltunk, ez védi a felületét, kellemes fényt ad neki és nagyon finom illata van!
 
img_3648
 
img_3677
 
Még kicsit pakolgatom a könyveket és szeretnék valami zöldet is ide, úgyhogy még alakulóban a dolog 🙂
img_3722
 
collagenappalipolc
Tejfestéket az Azúr Bagolynál tudtok rendelni, aki szeret festegetni, mindenképp próbálja ki 🙂

*****

A lakberendezés alapja a FUNKCIÓ!

Teljesen mindegy, hogy van egy szép kanapénk, ha rossz a szoba elrendezése, vagy lehet szép burkolatunk a WC-ben, azonnal tönkre vágja a műanyag felmosóvödör a sarokban. Kerülhet rossz helyre kapcsoló, lámpa, lehet kevés tárolónk, választhatunk rossz burkolatokat, színeket.

Rengeteg olyan ALAP dolog van, aminél, ha rosszul döntünk, azon nem fogunk tudni később változtatni!

Nem fogjuk újra átrakni a falakat, vagy szétverni a vadiúj burkolatot, és az új konyhát sem bombázzuk szét, mert rossz helyre kerültek a kiállások.

Ha van egy alap TUDÁSUNK, akkor a HIBÁK ELKERÜLHETŐEK!

Minden megtanítok a LAKBERENDEZÉS ALAPJAI online tanfolyamon, ami ehhez szükséges. Rizsa nélkül, egyszerűen és érthetően!

A tananyagok állandó jelleggel, mindenféle korlátozás nélkül, bárhonnan, bármikor elérhetőek az online felületen. A tanfolyamokhoz tartozik egy szuper hangulatú zárt FB csoport, ahol bármikor kérdezhetsz, ha elakadsz, vagy kétségeid vannak, megerősítésre lenne szükséged.

>>> Nézd meg a LAKBERENDEZÉS ALAPJAI online tanfolyamot <<<

Mentés

Mentés

Mentés

Hasonló bejegyzések

Kövess az Instagramon is
@dittakrivarics