Olvasói otthonok: lepukkant irodából nagyvonalú belvárosi eklektika

Amikor a hallgatóim a zárt csoportba feltöltenek munkaközi képeket, én már pontosan látom a csiszolatlan gyémántokat és marha nehéz türelmesen várni, de tudom, hogy egy felújítás nem pár hetes projekt. Amikor Szilvi feltette a kérdéseit, problémáit és még az egész lakás egy csatatér volt, már akkor láttam, hogy valami nagyon szuper dolog fog itt megszületni.

Ezt jósolta már pár korábbi kép is, amit Szilvi még a bérelt lakásukról tett fel. Ez korábban férfi birodalom volt, azt hiszem jót tett neki a női kéz 🙂

Előtte:

bereltelotte1

bereltelotte2

Utána:

berelt-utana3

bereltutana1

De ugorjunk át a szóban forgó 7. kerületi lakásra. Szilvi elmondása szerint minden egy ajándékba kapott tanfolyammal kezdődött… Ilyen volt előtte, nagypolgári lakás, aminek egykori fényére csak a csillárok és a szép nyílászárók emlékeztettek (a szokásosan szuper ingatlanos fotókat most hagyjuk).

elotte

Nyáron már ilyen képek jöttek a zárt csoportba, én meg tűkön ültem 🙂 Szilvi mindent egyedül csinált, a tervezést, szervezést, beszerzést, lakberendezést: „A parketta eredeti, azt felszedettem, a padlót 8 cm-el meg kellett emelni a csövek lejtése miatt, hogy ne darálós konyhánk legyen, majd visszarakattam, felcsiszolták, és gyönyörűen megcsinálták. A parkettás brigád cseréje a felszedés és visszarakás között azért megtörtént, de ez már történelem szerencsére.”

munkakozi1

munkakozi2

Nem irigyeltem Szilvit, amikor egyik nap egy ilyen szörnyeteg fogadta az igényesen felújított fürdőszobában. Mindig mondom, hogy ne hagyjuk magunkat, hogy a szakik megmondják a tutit, mert lehet valaki a világ legügyesebb, legprecízebb mestere, attól még nem biztos, hogy szépérzéke is van 🙂

bojler

De szerencsére minden jó, ha a vége jó:

bojler2

Végül jöjjenek a képek, Szilvi kommentjeivel, ahol azt is leírta mi honnan van:

0161102_glb2667

0161102_glb2668

A konyha Ikea, azt több, mint két hétig terveztem, de a világon minden belefér a felmosóvödörtől kezdve a vasalóig, összes konyhai eszköz, és még így is üres a fele. Egyébként a folyosón van egy beépített szekrényke, amibe még egy létra is belefért a porszívó és egyebek mellett, na meg a bojler 😀 A nagy fürdőben pedig beépített szekrény rejti a kazánt és a mosógépet.

0161102_glb2674

A szekrények és a kanapé szintén ikea, az ágyak a mömaxból jöttek. Függönyök és szőnyeg a diegoból vannak, a dohányzóasztal és az ebédlőasztal vatera és jófogás, az eredeti Thonet székeket a to-be sógornőmtől kaptuk, a komódot édesanyámtól könyörögtem el a családi ház előszobájából, a szellemszékeket a vivréről rendeltük. A fotel Remodel, ez volt az első bútordarab, amit megvettünk, lényegében köré épült fel a lakás 🙂

0161102_glb2675

0161102_glb2676

0161102_glb2680

A nagy háló és a nappali csillárját nagyon jó áron sikerült a lakás eladójától megszereznünk, a kádas fürdő falikarjait, mennyezeti lámpáját, a nappali falikarjait, és a kis háló csillárját pedig édesanyám tanácsára a családi ház padlásáról hoztam el, ami, mint kiderült egy kincsesbánya. Az előszoba csillárok és a képmegvilágító pedig az alkonylámpától jött. A képek vászonra nyomtatott printek.

0161102_glb2678

0161102_glb2681

0161102_glb2683

0161102_glb2690

0161102_glb2692

0161102_glb2696

0161102_glb2697

Az a durva, hogy minden az Otthonkommandós tanfolyammal kezdődött és ez a lakás tényleg csak két blog olvasása, pinterest és az időközönként megvett lakáskultúra és otthon eredménye. Abba már bele se megyek, hogy a sok bosszankodás ellenére mennyire pozitív irányban változtatta meg az életemet a “lakásfelújítás”/alkotás. Elég merészet húztunk a barátommal az elején, de mindennél jobban megérte! Egyszóval, köszi Otthonkommandó! 🙂

0161102_glb2701

0161102_glb2705

0161102_glb2710

Még egyszer gratulálok és nagyon köszönöm a képeket – amiket Glódi Balázs készített. Persze a lakást még be kell lakni, de egy ilyen otthonba, ami egy év kemény munkájának a gyümölcse, élmény lehet beköltözni!

Minden alkalommal elmondhatatlanul boldog vagyok, amikor látom ezeknek az otthonoknak a megvalósulását lépésről lépésre, hogy egy kicsit én is a részese lehettem, inspirálhattam, taníthattam. Megnyugtató a gondoltat, hogy nem feleslegesen jár a szám, amikor ezerszer elmondom, hogy felújítani nem szabad csak úgy, ad hoc módon, mindenféle terv nélkül, anélkül, hogy pontosan tudnánk milyen hangulatot szeretnénk és ehhez milyen burkolatokat, színeket kell választani, stb.

*****

Találd meg az otthonod stílusát Online tanfolyam

Több stílus is teszik és szeretnél köztük eligazodni?

Szeretnéd tudni, hogyan mixelheted őket? Mik az egyes lakberendezési stílusok sajátosságai?

Milyen színek, anyagok, formák passzolnak hozzá, és mik azok, amikkel nagyon mellé lehet nyúlni?

Végigvesszük a legnépszerűbb lakberendezési stílusokat, megnézzük hogyan lehet őket hazai körülmények között használni. A Stílus tanfolyam II. részében megtanulod hogyan tudod az otthonodba bevinni a személyiségedet, egy kis egyediséget, hogy az tényleg téged tükrözzön! De ennek előfeltétele az I. rész, mert az alapokat itt tanulod meg, ezek nélkül nem fogsz tudni boldogulni a következő szinten.

Minden megtanítok a stílus tanfolyamon, ami ehhez szükséges. Rizsa nélkül, egyszerűen és érthetően!

A tananyag állandó jelleggel, mindenféle korlátozás nélkül, bárhonnan, bármikor elérhető az online felületen. A tanfolyamokhoz tartozik egy szuper hangulatú zárt FB csoport, ahol kérdezhetsz, ha elakadsz, vagy segítségre van szükséged.

 >>> Kattints ide a stílus tanfolyamért <<<

Mentés

Mentés

Hasonló bejegyzések

Kövess az Instagramon is
@dittakrivarics