2016. október 14.

Ismerkedés a tejfestékkel – miért ezt válaszd?

Kezdem a legfontosabbakkal: 100%-ig természetes, bababarát anyag, nem kell alatta csiszolni és alapozni sem, tartós, a színei pedig csodálatosak!

A tejfesték por alapú – ebben a formájában bármeddig eláll! Használat előtt vízzel kell kikeverni, utána pedig az eszközöket elég szappanos vízzel elmosni. A különböző típusú festékeket általában 1-1 stílushoz passzolnak, például vannak olyanok, amikkel kifejezetten régies, rusztikus felületet alakíthatunk ki, míg pl a zománcok erre nem igazán alkalmasak, ezekkel egyenletes, sima felületünk lehet. A tejfestéknek nagyon széles a spektruma, mindkettőt tudja. H szeretnénk, akkor megrepedezik, lepattogzik – ez a sajátossága, más festék nem képes ilyenre:

tejfestek1

Ha pedig nem kopott hatású bútort szeretnénk, akkor az Extra-Bond adalékkal tökéletesen tapadó felületet érhetünk el – akár politúrozott bútorokon is, csiszolás nélkül! Az ecsetvonások nem látszódnak, finom selyemfényű felületet hozhatunk létre:

tejfestek2

tejfestek3

Ha több vízzel hígítjuk, akkor lazúrszerű lesz, ami szép színt ad a fának, ugyanakkor az erezete is látható marad. Készíthetünk vele rusztikus bútort, elegánsat vagy épp teljesen hétköznapit is:

tejfestek5

tejfestek4

tejfestek6

Az Old Fashioned Milk Paint színei önmagukért beszélnek, szép mély telített árnyalatok, de nem közönségesen rikítóak:

tejfestek7

Ha pedig szeretnél kicsit jobban megismerkedni a tejfestékkel mielőtt nekiállsz lefesteni a fél lakás, ajánlom az Azúr Bagoly workshopjait, ahol az alapokat és a különféle trükköket is megtanulhatod!

*****

 
Dekorálni egy lakást és egy stílusos, jelentésekkel teli otthont alkotni két különböző dolog.
A szabályok ugyanazok, mégis az elsőből egy személytelen “szállodai szoba” lesz, míg a második eredménye egy valódi otthon.
A kurzuson a szabályokon túl a fókusz ez utóbbin van, megtanulod hogyan tudod az otthonodat egyedivé és személyessé varázsolni úgy, hogy stílusos és harmonikus is legyen.
 
A dekoráció a legmobilabb és legolcsóbb lakberendezési eszköz és nagyon kevés pénzből is szuper dolgokat ki lehet alakítani, ha ismerjük a trükköket, szabályokat.
 

Hasonló bejegyzések

Kövess az Instagramon is
@dittakrivarics