2016. szeptember 23.

5 tárolási aranyszabály, ami egy stílusos otthonnál elengedhetetlen

Sok posztot írtam már a tárolásról, most azonban következzen az az 5 aranyszabály, amit mindig szem előtt tartok és következetesen követek. Azt hiszem, ezt így még sose foglaltam össze:

1. ZÁRT! tárolók. Nyitott polcon ne tároljunk például játékokat, mert még ha szépen sorban is vannak, akkor is rendetlenség hatását kelti. Azt ugye tudjuk, hogy ilyen gyerekszoba a valóságban nem létezik (vagy csak nagyon rövid ideig), ahol a játékok aszerint vannak összeválogatva, hogy mi mutat tökéletesen a polcon…

tarolas1

És ilyen rend is 30 másodpercig van. Ellenben van egy halom kinderfigura meg kisautók meg mylittleponyk, meg kacatok, amiket nem lehet kidobni… A nyitott polcot alapból csak könyvekhez ajánlom. Illetve most nagyon menő a konyhában is, nincs is ezzel semmi baj, nálunk is lesz, de csak akkor működik, ha átgondoltan kerülnek oda a tárgyak.

2. Felejtsük el a műanyagot! Egy stílusos otthonba ne tegyünk műanyag csepegtető tálcát és a mosogatószeres flakon se mutat épp jól. És sorolhatnám még a végtelenségig: szennyestartó, szemetes, tároló dobozok, tálcák, virágcserepek/kaspók…

3. Ne tegyünk ki ezer apró dekort! A dekorációnál a mennyiség, a méret és a minőség is számít. Próbáljunk meg szelektálni, manapság vintage, country, provance és hasonló jelzők alatt irdatlan mennyiségű gagyi dolgot lehet kapni!

4. Funkció és dekor egyben. Ha a tárolóink stílusosak, akkor azok egyben dekorálnak is, nincs szükség további csetreszekre! Itt van például a konyhánk egy kis szeglete. Mint látható, a konyha nincs készen, kb 40%-os, de nem is ez a lényeg, hanem, hogy a használati eszközök egyben dekoratívak is. Nincs szükség semmi pluszra, hogy feldobja:

konyha-reszlet

5. SELEJTEZÉS! Sok lakásban járok a munkám miatt, de alig pár olyan volt, ami nem volt tele felesleges dolgokkal, szóval ha nincs elég hely, akkor nem egy újabb szekrény a megoldás, hanem, hogy kőkeményen kiszórjuk azt, ami már nem kell – nem kell kidobni, van egy csomó lehetőség, még bevételt is szerezhetünk, amiből aztán dekoratív tárolókat vehetünk!

Az, hogy kialakítsd a magad/magatok számára tökéletes tárolási megoldásokat egy hosszabb és több körös folyamat eredménye. Én a gondolkodás-rajzolás-listaírás szenthármasságában hiszek 🙂 Mindenkinek mások a szokásai, más mennyiségű cucca van, persze vannak alapszabályok, de ezen túl az egész egyedi és változatos.

Ha nálad sincs rendesen megoldva a tárolás, nem találod a dolgok helyét, nem férnek el, jó lenne ha lépésről lépésre megmutatná valaki, hogyan alakítsd ki úgy, hogy az nektek! jó legyen, akkor gyere a vadiúj, hamarosan induló online tanfolyamomra, ahol az összes helyiséget végigvesszük a tárolás szemszögéből! És most több különleges extra is jár hozzá, többek között élő betekintést kaphattok a Házunkba és hogy, hogyan alakítjuk ki a tárolást. Innen indulunk 🙂

koltozes2

Részletek, tematika, jelentkezés itt.

Hasonló bejegyzések

Iratkozz fel hozzám és mutatok egy tucat trükköt, amivel igazi otthonná teheted a lakásodat!

Hozzászólások

Kövess az Instagramon is
@dittakrivarics