Házprojekt: júniusi összefoglaló

Ha gyorsan szeretnél képbe kerülni az utóbbi bő fél évben történtekkel, akkor itt tudod elolvasni a novembertől áprilisig és itt a májusi jelentést. Ez utóbbit ott fejeztem be, hogy az alap gépészet elkészült. A szobákban szétterítettük a homokot, ennek még bőven kellett száradnia:

IMG_8595

Közben a betonozott részeken Férj elkezdte lerakni a hőszigetelést. A sok cső miatt inkább hasonlított a dolog egy kirakós játékhoz:

Fénykép0009

A nagy ablakok-ajtók alá is bekerült egy vastag hőszigetelő réteg:

IMG_8621

Következett a betonozás, amitől nagyon féltünk, tekintve, hogy ezt szerettük volna felcsiszoltatni, azaz ez marad a burkolat. A betonozásról részletesen itt olvashatsz.

IMG_8646

IMG_8679

Ezt hetekig locsolgattuk, takargattuk, hogy ne repedjen meg, közben nagyon kerestem azt, aki felcsiszolja nekem. Elég sok rossz tapasztalatot begyűjtöttem, végül megtaláltam a Geomárvány Kft.-t, akikkel a kommunikáció gördülékenyen ment és a munkát is nagyon precízen elvégezték. A csiszolás előtt még felszerelték a gipszkarton álmennyezetet, szuper érzés volt, hogy végre nem a csöveket és a vázat látom:

IMG_8849

Apróságokból most se volt hiány. Kikerült a falból a régi villanyóra szekrény, a javítás után pedig végre bekerülhetett a mosókonyha ablaka is:

IMG_8571

IMG_8814

IMG_9298

Megérkeztek a Betatherm Metrum radiátorok:

Fénykép0010

Férj összedobott egy padlásfeljárót:

IMG_8879

Elkezdte a régi kádat megcsiszolni és kívül már le is festettük:

IMG_8935

IMG_9048

Készítettünk egy beton mosdópultot a WC-be:

IMG_8974

Ezt jelenleg kicsit már megcsiszoltunk, de hogy finoman fejezzem ki magam, nem az igazi 😀 Nem lett rossz, de sok meló lenne vele, hogy vállalható legyen, még nem döntöttünk, hogy a sittkupacra vetjük vagy megtartjuk szegénykét.

Elkezdtük a fürdőszoba ajtóról is leszedni a festéket, eddig ugye csak a tokok vannak készen, még hátra vannak az ajtólapok és a spaletták 🙂

Fénykép0034

Aztán eljött a várva várt nap, a beton csiszolása! Erről részletesen itt.

IMG_9024

IMG_9213

A fürdőszobai mosdószekrényünket átfestettem szürkére:

mosdomontazs

Elkezdtük a burkolást a WC-ben és a fürdőben:

IMG_9287

IMG_9323

És elkezdtek dolgozni a festők is. Ezt már nagyon vártam, mert tudtam, hogy hatalmas lesz a változás, ahogy szépen kifehérednek a falak:

IMG_9252

IMG_9377

Az utcafronti ablakok is megkapták kívül-belül a takaróléceket, az összképen jelentős a változás. Ilyen volt:

IMG_9341

Ilyen lett:

IMG_9381

Belül pedig szép fehéret kaptak:

ablak

A kazánt is félig-meddig beszerelték, de van még vele meló:

IMG_9470

A napokban jönnek a villanyszerelők, felteszik a szerelvényeket és a lámpákat, ahogy felkerülnek a szegélylécek a betonozott helyiségekbe a szanitereket és radiátorokat is teszik be. És némi túlzással, de már csak a hajópadlónk hiányzik. Remélem, hogy hétfőn azt is le tudjuk fixálni. Folyt. köv.

A Házprojekt minden lépését követhetitek a FB oldalán.

Hasonló bejegyzések

Iratkozz fel hozzám és mutatok egy tucat trükköt, amivel igazi otthonná teheted a lakásodat!

Hozzászólások

Kövess az Instagramon is
@dittakrivarics