2015. november 09.

5 lakberendezési megoldás, amit jobb lenne örökre elfelejteni

Nagyon sok képet és ötletet mutatok itt a blogon és nem titok, hogy mindezt kicsit ízlésformáló szándékkal teszem. Persze a blog szubjektív, arról írok, ami tetszik (mint minden blogger) de ez nem jelenti azt, hogy ezeken kívül ne létezne más stílus, megoldás ami szép és jó végeredményt hozhat. De vannak olyan megoldások, amik felett az idő már eljárt, és bár a maga idejében se kedveltem egyiket se, mégis beleragadtak a köztudatba, pedig őszintén szólva semmi keresnivalójuk a lakberendezés palettáján…

Most 5 ilyet hoztam, mind gyakori megoldások, biztos lesz, akinél ilyen van, de előre jelzem, hogy senkit nem szeretnék megbántani, csak a saját gondolataimat írom le és természetes, hogy nem fog mindenki egyet érteni 🙂

1.A márvány mintás csempe. Sok-sok évtizedes “design”, nekem már 15 éve is ciki volt. A legnagyobb gond, hogy még mindig lehet ilyet kapni, általában olcsón, ezért sokan meg is veszik. Olcsó csempéből is lehet ám ízléseset kapni! Általában a két szín-bordűr kombó megy. Tisztelettel kérek mindenkit, ne vegyen ilyen csempét! Ja és ne csempézzük a WC-t, fürdőt minden oldalon mennyezetig. Tök felesleges, egy csomó pénzt megspórolunk, ha csak oda csempézünk, ahol tényleg szükséges:

marvany

2. Mintás shaggy szőnyeg. Az egyszínűek még elmennek, bár ezeket se kedveltem soha, de a mintás, a fényes meg a vegyes szálakból összeállított szőnyegek nálam a messze elkerülendő kategóriában vannak. Ráadásul marhára nem praktikusak a hosszú szálak takarítás szempontjából, kisállat és gyerek mellett ez fokozottan igaz:

shaggy

3. Médiatárolók felesleges elemekkel. Én ezeket csak modern szekrénysornak nevezem. Két fő gond van velük: 1. nem praktikusak, mert csomó felületet elvesznek ugyanakkor egyáltalán nem fér el sok cucc bennük. A kis polcokon legtöbbször csak kacatok vannak kitéve. 2. Semmi karakterük, egyediségük nincs, unalmasak és katalóguslakásunk lesz tőle. És ha még vitrines elemmel is fokozva van az egész, az a vég nálam. Nem azt mondom, hogy nincs szükség TV állványra és olyan bútorra, ahova az elektronikai kütyüket tenni tudjuk, hanem azokról az egy kis polc itt-egy kis polc ott, egy bevilágított vitrin itt-ott búrotokról beszélek, amiket csoda médiakomplexumként árulnak:

mediatarolo

4. Álmennyezetbe süllyesztett spotok. Soha nem rajongtam értük, de van ahol van létjogosultságok, pl irodák, közintézmények, stb. Lakásban elfogadható a spot konyhai pultvilágításként, gardróbban, de én a lakótértől távolt tartanám, és ne spékeljük meg látványelemnek szánt, mozgalmas álmennyezet építményekkel. Spotra is vannak vállalható megoldások, de ilyet kérem szépen ne:

spot

5. Tapétacsík, amihez gyakran olcsó tapéta társul, és ez le is rí róla. Erre nagyon sok jó megoldás van amúgy, már az is segít valamennyit, ha szép, ízléses tapétát választunk. Igen ez drágább, ha nem fér bele a keretbe, akkor válasszunk más dekorációs módszert, a lehetőségek száma végtelen:

tapeta

Ugye nem kell mondanom, hogy a fenti megoldások egyike se pénz kérdése! Az összeset ugyanilyen áron, de olcsóbban is ki lehet hozni.

Hasonló bejegyzések

Iratkozz fel hozzám és mutatok egy tucat trükköt, amivel igazi otthonná teheted a lakásodat!

Hozzászólások

  1. Kövezzenek meg engem is, de minden ponttal egyetértek. Ráadásul a shaggy szőnyegek nemcsak megjelenésükben gusztustalanok, hanem az árukat illetően is. A spot-os megoldás sem mondható olcsónak, ha az egész plafon tele van szórva velük.

  2. Szerintem meg, ízlések és pofonok … azzal együtt, hogy az itt felsoroltak engem sem vonzanak.

  3. Akkor ezek helyett olyan képeket is rakj a cikkbe ami szerinted jobb megoldás, és árban ugyan annyiba kerül.

  4. En viszont a shaggyt szeretem, mert finom puha a labamnak es azon szoktunk jatszani a foldon a gyerekekkel. A gyerekek is szivesen hemperegnek rajta. Nekunk mondjuk egyszinu van. Mondjuk a play doh-t valoban ugy kell kivakarni belole. De azt a gyapjuszonyeg se szereti.

Kövess az Instagramon is
@dittakrivarics