2015. augusztus 20.

Olvasói otthonok: Bogiék konyhája előtte-utána

Egy konyha átalakítást hoztam, ami ugyan még nincsen teljesen készen, apróságok utolsó simítások hiányoznak, szóval ne magazin fotókat várjatok, de mindenképp szeretném megmutatni, mert szerintem remek lett és fontosnak tartom hangsúlyozni, hogy a valóságban így mennek a dolgok!!! Sok macera, sok szívás és ahogy Bogi fogalmazott “kell egy mankó” különben feladod az álmaidat. És igen, nem kerül minden részlet és dekoráció fel, maradnak üres falak, amikkel nem tudod még, hogy mit kezdj, egyszóval be kell lakni! Ilyen volt előtte: sárga fal, vanília bútor, mozaik:

DSCN4567

Bogi tanfolyami hallgatóm és már korábban is mutatott képet a készülő konyháról, így nagyon örültem, amikor körbefotózta az egészet. Így írt a felújításról:

“Eredetileg a régi konyhabútort szerettük volna felújítani, lécekkel feldobni, lefesteni, fogantyút cserélni. A felújítás célja a fűtéskorszerűsítés volt (padlófűtés) és külön helyiséggé falazása az én kívánságom szerint (volt ilyenem is, olyanom is már, én a külön konyhás anyuka vagyok). Aztán amikor kiszedtük a szekrényt, kiderült, hogy nagyrészt az egész korpusz elrothadt. És ha már így alakult, belecsaptunk a teljes átalakításba. Volt fal- és aljazatbontás, csempeleverés, új hátsóajtó beépítés és vízcsövek áthurcolása egyik falról a másikra. Elég nagy volt a katyvasz, kezdtek összecsapni a fejünk felett a hullámok, sorra vertek át minket a szakik, fogtuk a fejünket. A kezdeti terveim, hogy milyen lesz a konyhám, teljes szétesésben voltak, az inspirációs képeimre már rá sem tudtam nézni, csak azt kívántam bár lenne már egy konyhám. Mindegy milyen.
DSCN4571

Aztán megvettem a dvd-et, amelyet mint egy mankót használva végigmentünk a fázisokon. Tisztábban láttam, hogy egyszerre csak egy felületre vagy állomáspontra koncentráltunk. Letisztult, funkcionális, átlátható otthonra vágytunk. Ezt elég nehéz kivitelezni, ha közben egy egész házat érintő szétrombolás közepén áll az ember. Nagyon jó volt visszanézni, többször meghallgatni a tanfolyamodat, így a vége hasonló lett az elképzelthez. Tökéletes nyilván sosem lesz, de a hangulat ugyanaz, mint amit megálmodtunk magunknak. Otthon. ;)”

És ilyen lett:

DSCN4998

A hátsó ajtó nyitása a kertre dobogós ötlet 🙂

20150817_171621

DSCN4991

DSCN5000

DSCN5002

Még új, még nincs belakva, de az alapok jó kialakítása a legfontosabb és ez itt maradéktalanul megvalósult:

DSCN4995

És akkor már itt válaszolnék Bogi függöny kérdésére: én nem vagyok nagy függönypárti, pláne ha kertre néző és nem lehet belátni, ráadásul konyha is. Értem, hogy mit hiányol, hogy otthonosabb érzést szeretne, de szerintem nem feltétlen a függöny az az eszköz, amivel ezt meg lehet teremteni. Én tennék a falra ide-oda polcot, dekorációt – de óvatosan, hogy ne menjen át sok apró csetreszesbe! Szép világos a konyha, úgyhogy jöhetnek növények, akár zöldfűszerek, egy csokor színes mezei virág az asztalra vagy bármi, aminek épp szezonja van, remekül mutatna ott bármi egy nagy vázában. Az olvasós sarkot gyerekrajzokkal dobnám fel. És azért becsempésznék 1-1 régi tárgyat, széket, vázát az asztalra, stb. Remélem segítenek az ötletek és köszönöm a fotókat, nagyon ügyesek vagytok, főleg, hogy nem adtátok fel! 🙂

——————————————————-

Gyere, jelentkezz augusztusban a Találd meg az otthonod stílusát tanfolyamra és a hónap végén három bónusz előadást kapsz a 12 másik mellé! Miről szólnak a plusz előadások?

  • A lakberendezés pszichológiája – avagy egyszerű kérdések, amikre mégse olyan egyszerűek a válaszok
  • Készül az ÚJ! színekről szóló tanfolyam, ebből két teljes előadást nézhetsz meg, az egyik a narancs színről, a másik a semleges színekről szól!

Részletekért kattints a képre:

szinek banner

Hasonló bejegyzések

Iratkozz fel hozzám és mutatok egy tucat trükköt, amivel igazi otthonná teheted a lakásodat!

Hozzászólások

  1. Nekem ez a sok fehér mindig nyomasztó. Hozzá se mernék nyúlni. A padló meg állítólag most nagy divat, nekem olyan mintha maradékokat hordtak volna össze.

  2. A padló nekem is nagyon tetszik, elbírja a nagy világos tér. A fehér konyha (ha jó minőségű) tökéletesen takarítható. Egy időben sokat kacérkodtam a fa munkalappal, de utána olvasva, és ismerve a családom férfi tagjainak szokásait maradtam a jó minőségű laminált munkalapnál. Én valószínűleg nem mondtam volna le a csempéről vagy valami könnyen takarítható burkolatról a mosogató és a tűzhely környékén. Kiindulási alapnak nagyon tetszik. A teljes ” belakás ” után is lesznek képek?

Kövess az Instagramon is
@dittakrivarics