A vagány konyha kulcspontjai

Összeszedtem pár pontba mire érdemes a konyha kialakításnál odafigyelni, ha valami igazán izgalmasat szeretnénk. Én ugyanezeket a pontokat követtem a saját konyhánk megtervezésénél, higgyétek el, érdemes kicsit megszabadulni a megszokottól…

Legyen nyitott polc! Nem kell sok és ha azokat a dolgokat teszed ki, amik naponta a kezedben forognak nem fog jobban porosodni, mint pl a konyhapult:

konyha1

Válassz karakteres lámpát. A lámpa az egyik legerősebb fegyver a lakberendezésben. Ha nem használod ki, eldobsz magadtól egy remek lehetőséget:

konyha2

Ütős burkolat. A cementlapok és az azt imitáló greslapok reneszánszukat élik. Jó választás a padlóra, de csak ha biztos vagy benne. Ehhez is és úgy általában is azt javaslom, hogy egyszerű bútort válassz, semleges színűt, fehéret-szürkét:

konyha3

Egy fokkal kisebb „kockázat” ha a falra teszel valami vagány csempét. Fontos, hogy ne legyen mind a két burkolat hangsúlyos! Vagy ez, vagy az:

konyha4

Szőnyeg! Igen, jól írtam, mehet szőnyeg a konyhába 🙂  Lehet mosható vagy egy öreg kopott darab, amit nem sajnálsz:konyha6

Egy kis szín nem árt, de ha bevállalod, jól tervezd meg:

konyha7

Végül egy különleges egyedi konyha, ami inkább tűnik szobának, de a funkcióját ugyanúgy ellátja. Aminek ezt köszönheti: nappali csillár-szerű lámpa, szőnyeg, matricázott hűtő, dekupázsolt konyhabútor és sok sok zöld növény!

konyha5

*****

A konyha a lakás legkötöttebb helyisége. Ahhoz hogy kényelmes legyen benne főzni – tetszik-nem tetszik – egy sor szabályt be kell tartani. 10-ből 9,5 konyha kialakítása lehetne optimálisabb az adottságait figyelembe véve.

A konyhatervezés legnagyobb buktatója a szabályok NEM ISMERETE!

Ugyanakkor van azért rugalmasság is a tervezésben, csak nagyon nem mindegy miben engedünk a csábításnak, miben kötünk kompromisszumot. Ha ügyesen egyensúlyozol, akkor egy kényelmes, egyben egyedi, stílusos konyhád lehet.

Minden megtanítok az online tanfolyamokon, ami ehhez szükséges. Rizsa nélkül, egyszerűen és érthetően!

A tananyagok állandó jelleggel, mindenféle korlátozás nélkül, bárhonnan, bármikor elérhetőek az online felületen. A tanfolyamokhoz tartozik egy szuper hangulatú zárt FB csoport, ahol bármikor kérdezhetsz, ha elakadsz, vagy kétségeid vannak, megerősítésre lenne szükséged.

>>> Nézd meg a Konyhatervezés online tanfolyamot <<<

A képeket lásd itt.

Hasonló bejegyzések

Kövess az Instagramon is
@dittakrivarics