2015. február 05.

10 kicsi konyha

A kis méretű konyhákat is ki lehet remekül alakítani, erre hoztam most néhány példát, de előtte nézzünk meg a legfontosabb „szabályt” kevés hely estén: ne halmozd a konyhai edényeket! Sokkal kevesebbel is lehet boldogulni, mint gondolnánk. Nekünk most az átmeneti állapotban a konyhai cuccaink fele dobozokban maradt, eltelt fél év és nem igazán érzem a hiányukat a konyhában. Egyedül az egyik jénaim jött volna jól 1-2 esetben, de annyira nem kellett hogy feltúrjam érte a dobozokat 🙂 Az új házban ugyan lesz hely és a költözés előtt tavaly nyáron már selejteztem egyet, de lehet hogy ismét újragondolom mi kell és mi nem kell. Ez fontos, mert kis konyhánál mindenki a kevés helyre panaszkodik, főleg ha az elrendezés kicsit szellősebb!

Mini méreteknél jól járunk a falbontással, így nem kell egy lyukban főzőcskézni és a kicsi konyha is tágasnak hat:

konyha2

Még egy kis sziget is belefér:

konyha6

Klasszikus megoldás az elválasztás reggelizőpulttal, a másik oldala teljes értékűen kihasználható, itt nappaliként:

konyha7

Vagy akár az előszoba felé nyitva:

konyha9

Kis mérete ellenére tágasnak tűnik így, hogy nem egy külön helyiségben van:

konyha8

Ritkán alkalmazott megoldás a sarokba állított tűzhely:

konyha10

Itt tekintsünk el a faedény kiállítástól, a gurulós tároló jó megoldás, plusz munkafelületet ad és sok mindent lehet bele pakolni.

konyha1

A gurulós megoldásnak egy kifinomultabb változata, kis konyhába ideális a pult alól kihúzható gurulós szekrény. Teljes értékű szekrény, de ha nagyobb főzésben vagy és szükség van plusz munkafelületre, akkor kéznél van.

konyha4

Nagyon pici helyre tegyél 2 égős főzőlapot, ez csak 30 cm-t foglal a 60 helyett!

konyha3

Ha pedig mindenképp zárható konyhát szeretnél, akkor tegyél ablakot a lakás felé. Így a gyerekeket is szemmel tarthatod és te sem érzed magad egy egérlyukban 🙂

konyha5

A képeket itt találod.

*****

A konyha a lakás legkötöttebb helyisége. Ahhoz hogy kényelmes legyen benne főzni – tetszik-nem tetszik – egy sor szabályt be kell tartani. 10-ből 9,5 konyha kialakítása lehetne optimálisabb az adottságait figyelembe véve.

A konyhatervezés legnagyobb buktatója a szabályok NEM ISMERETE!

Ugyanakkor van azért rugalmasság is a tervezésben, csak nagyon nem mindegy miben engedünk a csábításnak, miben kötünk kompromisszumot. Ha ügyesen egyensúlyozol, akkor egy kényelmes, egyben egyedi, stílusos konyhád lehet.

Minden megtanítok az online tanfolyamokon, ami ehhez szükséges. Rizsa nélkül, egyszerűen és érthetően!

A tananyagok állandó jelleggel, mindenféle korlátozás nélkül, bárhonnan, bármikor elérhetőek az online felületen. A tanfolyamokhoz tartozik egy szuper hangulatú zárt FB csoport, ahol bármikor kérdezhetsz, ha elakadsz, vagy kétségeid vannak, megerősítésre lenne szükséged.

>>> Nézd meg a Konyhatervezés online tanfolyamot <<<

Hasonló bejegyzések

Kövess az Instagramon is
@dittakrivarics