Új fejezet indul egy 180 éves parasztház életében

Szeretnék Nektek bemutatni egy 180 éves parasztházat Kapolcson, aminek a felújítását lépésről lépésre követhetitek. Barbiék 2014 tavaszán vásárolták meg az eredeti állapotú kőből épült Balaton-felvidéki házat azzal a céllal, hogy egy kis Provence-i hangulatú vendégházat hozzanak létre. Ilyen volt a ház:

hazai provence2

hazai provence1

hazai provence3

Elég beleszeretős, igaz?

Több okból is követem a Hazai Provence-ot, egyrészt Barbi gondolkodásmódja és “munkamódszere” roppant közel áll hozzám, másrészt pedig mert tavaly nyáron részt vett a stílus tanfolyamomon és az Alapozó tanfolyamot is elvégezte ezért különösen kíváncsi vagyok mi kerül ki a keze alól. Őt is komplett idiótának titulálták, amiért megvesz egy romhalmazt, bár ehhez képest a mi házunk remek állapotban van, szóval ő még őrültebb, mint én…

Pár képben bemutatnám hova jutottak az elmúlt fél évben. Mint minden ilyen munka, ez is rombolással kezdődik, de itt ijesztő méreteket öltött, a ház nagy részét legyalulták:

hazai provence4

hazai provence5

Hogy aztán szépen újra rakják és az eredeti kőfalhoz hűek maradtak:

hazai provence6

hazai provence7

A külső szerkezeti munkák után már a belsők folynak, válasz falak épülnek bontott téglából és csodás autentikus gerendázatot kaptak a lenti helyiségek:

hazai provence8

hazai provence9

A Hazai Provence persze nem csak ennyiből áll. Barbi szorgosan járja a bolhapiacokat és kutatja azokat a bútorokat, tárgyakat, amelyek illenek a megálmodott környezetbe és a régi darabokat természetesen saját maga újítja fel, alakítja át. Néhány példa a munkáiból, szerintem a képek magukért beszélnek:

hazai provence10

hazai provence11

hazai provence12

hazai provence13

hazai provence14

hazai provence15

hazai provence16

Itt olvashatjátok, hogy Barbi hogy is boldogult a lakberendezéssel, nem egyszerű a feladata, igaz, sose az.

 

banner_hirlevel

Hasonló bejegyzések

Iratkozz fel hozzám és mutatok egy tucat trükköt, amivel igazi otthonná teheted a lakásodat!

Hozzászólások

Kövess az Instagramon is
@dittakrivarics