Házprojekt: hol is tartottunk?

Összefoglalnám mi minden történt a legutóbbi beszámoló óta, ami már meglehetősen régen volt…

Megérkeztek az ablakok (Ropant Fa), de még várják, hogy a helyükre kerüljenek, mert én csak a villanyszerelés és a kőműves munkák után szeretném berakatni őket. Minél később kerülnek be, annál kisebb az esélye, hogy sérülnek. A nagyokat hárman alig bírták:

IMG_1699

A kilincsek hozzájuk már jó régóta megvannak (Many Deco):

IMG_0442

A padló rétegrend az, ami félig elkészült. Mindenhova bekerült a kavics feltöltés, alatta szellőző drénlemez van:

Fe_nyke_p-0001

kavics3

A kiálló csövek az új víz-csatorna csövek:

Fe_nyke_p-0006

Eddig volt csak egyforma a padló rétegrend. A kavicsra jött a beton a vizes helyiségekben és az előszobában:

Fe_nyke_p-0003#1

Amit egy kíváncsi négylábú közelről is megtekintett:

beton

A betonra pedig vízszigetelésként lánghegesztett bitumenes lapok kerültek. Ezt valamelyest megpróbálják „összekötni” a fal alatti régi vízszintes vízszigeteléssel:

bitumen

Erre jönnek majd a fűtéscsövek, a szobákban ezek a kavicságyban fognak futni. Majd hőszigetelés mindenhova, végül a felső betonréteg, valamint a hajópadló a szobákba. A betonozott helyiségekben nem lesz burkolat, a beton lesz felpolírozva.

Ami miatt csúszunk az a villanyszerelés, úgy tűnik új villanyszerelő után kell néznem, mert nem engedem, hogy tovább álljon a munka emiatt. Ha kész a villany, jöhet a kőműves, aki rendbe teszi a falakat. Azt hiszem, ez igen látványos eredményt fog hozni 🙂 Ez lesz a legtöbb kosszal járó munka. Ha megvan, akkor mehetnek a helyére az ablakok és jöhet a gépész a fűtést csinálni plusz a gipszkarton falak és álmennyezet. Tovább nem akarok gondolkodni, érjünk el ide.

Ja, azt kifelejtettem, hogy a padláson a konyha feletti részen fel lett szedve a sár, itt meg kell nézni a gerendákat, mert voltak gyanúsan rossz állapotúak:

IMG_9816

Várható hogy párat meg kell erősíteni.

Közben a kisebb dolgokkal igyekszem haladni, tudjátok, hogy ha végre eljutunk a költözésig, akkor ne egy tök üres házba költözzünk be, hanem egy kicsit mintha már be lenne lakva. Úgyis menet közben alakul a dolog, de jó ha vannak pontos tervek és tudjuk hova mit szeretnénk. Az egységes stílus kialakításánál fontos, hogy megszabaduljunk minden olyan bútortól, tárgytól, ami nem illik bele a koncepcióba és sokkal kevésbé fáj az ember pénztárcájának ha apránként szerzi be a dolgokat. Lámpákkal nem állunk rosszul, de még mindig kell pár darab. Ezt sose győzöm eleget hangsúlyozni, hogy a jó lámpa felöltözteti a helyiséget! Legutóbbi szerzemény a kredenc, amit vagy 2 évig kerestem, de kivártam, amíg megdobban a szívem 🙂 Itt még eredeti állapotban, de hamarosan elkészül teljesen és akkor jön róla a poszt. Egyébként írtam már róla itt.

kredenc2

Ezen kívül festés alatt van az apósom által készített közel 35 éves fa emeletes ágy a gyerekeknek – ideje lecserélni a rácsos ágyat. A színét természetesen már az új gyerekszobához igazítjuk 🙂 de érkezett pár szék és nagy növény Férj nagynénjétől, ahol még egy asztal és egy pad várja hogy elhozzuk őket. Van anyag a felújítandó kanapéra és még sok-sok apróság…

*****

Találd meg az otthonod stílusát Online tanfolyam

Több stílus is teszik és szeretnél köztük eligazodni?

Szeretnéd tudni, hogyan mixelheted őket? Mik az egyes lakberendezési stílusok sajátosságai?

Milyen színek, anyagok, formák passzolnak hozzá, és mik azok, amikkel nagyon mellé lehet nyúlni?

Végigvesszük a legnépszerűbb lakberendezési stílusokat, megnézzük hogyan lehet őket hazai körülmények között használni. A Stílus tanfolyam II. részében megtanulod hogyan tudod az otthonodba bevinni a személyiségedet, egy kis egyediséget, hogy az tényleg téged tükrözzön! De ennek előfeltétele az I. rész, mert az alapokat itt tanulod meg, ezek nélkül nem fogsz tudni boldogulni a következő szinten.

Minden megtanítok a stílus tanfolyamon, ami ehhez szükséges. Rizsa nélkül, egyszerűen és érthetően!

A tananyag állandó jelleggel, mindenféle korlátozás nélkül, bárhonnan, bármikor elérhető az online felületen. A tanfolyamokhoz tartozik egy szuper hangulatú zárt FB csoport, ahol kérdezhetsz, ha elakadsz, vagy segítségre van szükséged.

 >>> Kattints ide a stílus tanfolyamért <<<

Hasonló bejegyzések

Kövess az Instagramon is
@dittakrivarics