2014. június 15.

Hol vegyünk régi bútorokat, tárgykat?

Gyakran kapok olyan kérdéseket, hogy hol lehet régi tárgyakat, bútorokat venni, mert Budapesten nincs igazán ilyen hely. Nem drága, antik tárgyakról, hanem csak régiségekről van szó. A nagy lerakatok jellemzően nem a főváros területén helyezkednek el, de vonzáskörzetében sokat találhatunk. Az ország számos pontján vannak ilyenek, de most nézzük a Pest megyeieket.

Én viszonylag régóta és gyakran látogatom ezeket a helyeket, ami nem azt jelenti, hogy havonta, de évente 1-2x terepszemlézek, hol konkrét céllal, hol csak úgy. Bár amióta a gyerekek vannak, inkább konkrét céllal 🙂 Jó, hogy egy kupacban többet is találunk, így nem kell össze-vissza autózni. Induljuk el Vác felé. Nem tudom melyik a legrégebbi, nagyjából egy időben jöttek létre, de mindegyiknek kicsit más a profilja.

VF Kft. – részben régi cuccaik vannak, részben külföldi (holland) import, ami régies hatású, de új. Itt nem sózzák rá az emberre az újat, mintha régi lenne, mint az Ecserin. Itt tényleg MINDEN van, a kerti törpétől, a motorokon át az egyiptomi műbarokk bútorokon keresztül a régi poharakig.

IMG_0602

IMG_0603

IMG_0604

IMG_0605

IMG_0609

Még giga Buddhát is beszerezhetünk:

IMG_0611

Azt hiszem még sose jöttem innen el üres kézzel, egészen tegnapig. Nem is értem. Hozzá közel található a Tolerián Antik (akiknek egyébként itt a VF-nél is vannak cuccaik). Ez kisebb, de jobban szeretem, vagyis igazából attól függ mit keres az ember. Azért ide is bekeverednek az import tárgyak, de jellemzően régi darabokkal találkozunk. A raktár elég ijesztő, több méteren egymásra tornyozva a tárgyak, keskeny folyosókon tudunk csak közlekedni, én mindig rettegek, hogy leverek valamit. Különösen szeretem a kerti dolgokat, tele van a kinti rész is, bár sok tárgyat kicsit sajnálok, mert csak rozsdásodnak. Az ipari lámpákat pl már benőtte a fű:

IMG_0612

A kerti bútorok nem régiek:

IMG_0613

Ipari lámpák még és lábas kádak:

IMG_0614

IMG_0615

Lemezből készült lovak, remek dekorációk, de sajnos ők is ki vannak téve az időjárás viszontagságainak:

IMG_0616

IMG_0618

Műkő kaspók, kerti cuccok. Ilyen majd biztos viszek később:

IMG_0619

A raktár:

IMG_0622

IMG_0623

Ekkora folyosókon közlekedhetsz:

IMG_0625

Felhalmozva:

IMG_0626

IMG_0627

Mi alapból varrógép lábért jöttünk a leendő mosdóállványunkhoz:

varrogep

És vittünk is:

IMG_0631

IMG_0634

Ahova már nem jutottunk el, de szintén Vác és környékén van: Ódon-Fon és Sződön a Richter Antik. Csap és szaniter ügyben is intézkedtünk a Házprojekthez, de erről majd külön.

*****

Találd meg az otthonod stílusát Online tanfolyam

Több stílus is teszik és szeretnél köztük eligazodni?

Szeretnéd tudni, hogyan mixelheted őket? Mik az egyes lakberendezési stílusok sajátosságai?

Milyen színek, anyagok, formák passzolnak hozzá, és mik azok, amikkel nagyon mellé lehet nyúlni?

Végigvesszük a legnépszerűbb lakberendezési stílusokat, megnézzük hogyan lehet őket hazai körülmények között használni. A Stílus tanfolyam II. részében megtanulod hogyan tudod az otthonodba bevinni a személyiségedet, egy kis egyediséget, hogy az tényleg téged tükrözzön! De ennek előfeltétele az I. rész, mert az alapokat itt tanulod meg, ezek nélkül nem fogsz tudni boldogulni a következő szinten.

Minden megtanítok a stílus tanfolyamon, ami ehhez szükséges. Rizsa nélkül, egyszerűen és érthetően!

A tananyag állandó jelleggel, mindenféle korlátozás nélkül, bárhonnan, bármikor elérhető az online felületen. A tanfolyamokhoz tartozik egy szuper hangulatú zárt FB csoport, ahol kérdezhetsz, ha elakadsz, vagy segítségre van szükséged.

 >>> Kattints ide a stílus tanfolyamért <<<

Hasonló bejegyzések

Kövess az Instagramon is
@dittakrivarics