2014. május 23.

Hogyan tároljunk garzon lakásban?

Kis lakásokban mindig probléma a tárolás megoldása, azonban van néhány trükk, amivel nem lesz bútorraktár érzésünk. A tároláson túl az is fontos – és a leggyakrabban elkövetett hiba – hogy ne válasszunk túl nagy bútorokat. Egy kisebb kanapé vagy fotel lábtartóval is kényelmes olvasáshoz, Tv nézéshez. A nagy, fetrengős kanapék csak nagy térben mutatnak jól.

Egy 40 m2-es svéd lakást hoztam példának. Ez első fontos lépés a tárolásnál, hogy alakíts ki egy gardrób/tároló helyiséget. Nem szabad sajnálni azt a 2-3 m2-t, amit elveszel, hiszen sokkal többet nyersz vele (itt a bejárattól balra a Klk a tároló). Egy jól megtervezett kis helyiség, mennyezetig felpolcozva rengeteg mindent elnyel, kezdve a porszívótól, a felmosó vödrön át a cipőkig, karácsonyfadíszekig, és még elférnek iratok, régi emlékek, tél-nyári ruhák váltásban, szerszámok stb.

sved12

A másik amire érdemes figyelni, hogy szekrény helyett lehetőleg beépített szekrényünk legyen. Itt szintén a bejárattól balra a G betűvel jelölt rész. Ezt úgy is ki lehet alakítani, hogy egyben térelválasztó funkciót is betölt, szűk helyen tükrös ajtóval lehet növelni optikailag a teret. Ez szintén a mennyezetig ér, a belseje egyedi igény szerint alakítható, így sokkal több minden elfér benne, mint egy rosszul kialakított hagyományos szekrényben.

Ha még mindig szükség van tároló helyre, akkor egy remek trükk, ha a sok helyet elfoglaló franciaágyat megemeljük. Lehet egy kisebb dobogót kialakítani, vagy egy magasabbat, mint itt a képen. Sőt, nagyobb belmagasság esetén egy komplett gardróbszoba is kialakítható alatta.

sved1

 

A szoba így szellős marad és a kis tér ellenére is tágasnak hat, amit erősítenek a fehér falak, világos bútorok, szőnyeg. A dobogó oldalánál még egy könyvespolc kialakítható, akár beépített jelleggel.

sved2

Egy komód még az apróságoknak:

sved3

sved4

sved5

sved6

sved7

sved8

sved9

sved10

sved11

Képek forrása

Hasonló bejegyzések

Iratkozz fel hozzám és mutatok egy tucat trükköt, amivel igazi otthonná teheted a lakásodat!

Kövess az Instagramon is
@dittakrivarics