A színek titka – sötétkék fal

Nemrég írtam arról, hogy mire kell odafigyelni, ha színes falat szeretnénk. Itt leginkább arra helyeztem a hangsúlyt, hogy milyen árnyalatot válasszunk, mert egy rikító, élénk színnel csúnyán mellényúlhatunk. Azonban ez az egész nem csak a megfelelő árnyalaton múlik, találtam olyan képeket az utóbbi időben, ahol “szörnyű” színe van a falnak mégis jó az egész. Az igazság az, hogy nagyon nem mindegy, hogy milyen bútorok, anyagok, minták, dekorációk kerülnek be az adott helyiségbe. Jó persze, ez sose mindegy, a béna bútorok sehol nem mutatnak jól, azonban egy ütős falszín a nem megfelelő bútorokkal közönséges eredményt hozhat. Míg ha karakteres, stílusos darabok kerülnek be, akkor vagány, elegáns, nagyvonalú lesz.

És ez itt a kulcs, a karakter! Sokszor úgy gondoljuk, hogy mivel a falra egy durva színt választottunk vagy egy ütős tapétát, ennyi elég is, a többit megvesszük hozzá egy bútoráruházban. Pedig pont fordítva van. A karakteres szín, karakteres bútort, egyedi kiegészítőket kíván. Mindegy, hogy a modern vagy a country stílus a cél, a lényeg, hogy legyen ereje és legyen fókuszpont.

Tehát egy élénk szín önmagában nem elég!

A kulcs a régi bútorok, kopott felületek, anyagok-színek. És persze a fehér kis virágok a sötét fal előtt remekül mutatnak:

kek1

Amikor az építészeti elemek hangsúlyosak. De még itt se mindegy mi kerül mellé. Egy rossz fotel, szőnyeg vagy asztalka választás tönkreteheti a hangulatot:

kek2

Bátran lehet használni egy adott szín több árnyalatát:

kek3

A szép tapéta szintén nem elég önmagában. Hogy mutatna egy bútorlapból készült szekrénykével?

kek4

A fókuszpont a sárga fotel, ami remek kontrasztot képez a kék fallal:

kek5

A fehér padló segít, hogy szellős maradjon a helyiség. A kép a fókuszpont és a sok bátor, kiegészítő szín teszi vagánnyá:

kek6

Ez a kép szerintem csúcs. A sok árnyalat, az anyagok, de a domború tükrök viszik el az egészet:

kek7

Amikor a kevesebb több. Ilyenkor talán még jobban meg kell válogatni azt a pár dolgot:

kek8

  A fényes felület tágítja a teret, még akkor is, ha az sötétebb árnyalatú:

kek10

A harmóniát, a színeket és a koncepció felépítését is részletesen végigvesszük a Találd meg az otthonod stílusát online tanfolyamon is. Részletek és jelentkezés itt.

fb 3in1.1

Hasonló bejegyzések

Iratkozz fel hozzám és mutatok egy tucat trükköt, amivel igazi otthonná teheted a lakásodat!

Hozzászólások

Kövess az Instagramon is
@dittakrivarics