Tapéta konyhába? Jöhet!

Van egy remek módszer, amivel még a legunalmasabb, legkommerszebb konyhabútor is feldobható. Nem utolsó sorban pedig könnyen változtatható, így ha megunod, egyszerűen lecserélheted. Ez pedig a tapéta. Igen, tehetünk tapétát az alsó-felső szekrény közé. Erre üveglapot, esetleg plexit kell méretre vágatni, én jobb szeretem az üveglapot. Az üveg könnyebben tisztítható még a csempénél is, ezért praktikus. Természetesen megfelelő, hő és törésálló üveg kerülhet ide. Szerintem ez sokkal izgalmasabb megoldás, mint a színes üveg hátlap, abban nincs semmi extra.

Teljesen egyszerű, fehér konyhabútorok. A tapéta segítségével varázsolhatsz romantikus, vidám, retros vagy akár elegáns hangulatot is:

tapeta1

tapeta2A t

tapeta3

tapeta4

De kerülhet a tapéta a falburkolat fölé is, ha kevésbé érzed magad bátornak vagy csak jobban tetszik ez a megoldás:

tapeta6

tapeta7

tapeta8

A skandinávoknál gyakran látható, hogy a konyhával egyben lévő étkezőrész falát/sarkot tapétázzák. Szeretem ezt a megoldást, vidám:

tapeta9

tapeta10

Vagy csak egy falat:

tapeta11

Vannak kedvenc virágos tapétáik, ezeket elég sok helyen megtaláljuk:

tapeta5

tapeta14

tapeta13

tapeta12

Az árakat tekintve ez nem költséghatékony megoldás, persze a végösszeg nagyban függ, hogy milyen tapétát választasz, nem mindegy, hogy 5000 Forintos vagy 25.000. Érdemes extrábbat választani, akkor lesz ütős. A két szerkény közé általában elég egy tekercs tapéta, az átlagos szélesség 52-53 cm, tehát pont megfelelő. Nagyon figyelj a mintára! Mivel ide fektetve kell felrakni, nem mindegyik minta alkalmas rá. Az üveglap ha lehet ne ragasztva legyen, hanem lepattintható, így minden különösebb felfordulás nélkül újratapétázhatod ha meguntad!

No és tovább is lehet gondolni! Az üveglap alá ugye bármi kerülhet: textil, gyerekrajzok, fényképek, stb.

A forrásokat lásd a képekre kattintva.

*****

A konyha a lakás legkötöttebb helyisége. Ahhoz hogy kényelmes legyen benne főzni – tetszik-nem tetszik – egy sor szabályt be kell tartani. 10-ből 9,5 konyha kialakítása lehetne optimálisabb az adottságait figyelembe véve.

A konyhatervezés legnagyobb buktatója a szabályok NEM ISMERETE!

Ugyanakkor van azért rugalmasság is a tervezésben, csak nagyon nem mindegy miben engedünk a csábításnak, miben kötünk kompromisszumot. Ha ügyesen egyensúlyozol, akkor egy kényelmes, egyben egyedi, stílusos konyhád lehet.

Minden megtanítok az online tanfolyamokon, ami ehhez szükséges. Rizsa nélkül, egyszerűen és érthetően!

A tananyagok állandó jelleggel, mindenféle korlátozás nélkül, bárhonnan, bármikor elérhetőek az online felületen. A tanfolyamokhoz tartozik egy szuper hangulatú zárt FB csoport, ahol bármikor kérdezhetsz, ha elakadsz, vagy kétségeid vannak, megerősítésre lenne szükséged.

>>> Nézd meg a Konyhatervezés online tanfolyamot <<<

Hasonló bejegyzések

Kövess az Instagramon is
@dittakrivarics