2013. október 01.

Tárolási ötletek panellakásba

A panellakásokban a legnagyobb problémát általában a tárolás okozza. Mivel a helyiségek viszonylag kicsik és szűkösek, nehéz minden cuccunkat elrejteni. Íme azonban néhány ötlet, amivel sok-sok tárolóhelyet nyerhetsz és nem úgy, hogy plusz szekrények kerülnek a szobákba.

Kezdjük a konyhával: ha kicsi konyhád van vagy épp rengeteg edényed, akkor a felső szekrények nyugodtan mehetnek a mennyezetig. Ehhez az alacsony 2,60-2,70 belmagasság ideális. Normál konyhaszekrénynél marad kb 30-50 cm a szekrény teteje a mennyezet között, ami porosodik és egy kihasználatlan rész, pedig mennyi minden elférne ott. Nem utolsó sorban pedig sokkal esztétikusabb a látvány. Természetesen nem a napi használatban lévő dolgokat kell legfelülre tenni, de minden háztartásban vannak ritkán használt edények, ünnepi tányérok, stb.

panel konyha3.jpg

Alul polcos, felül szekrényes, ez is jó megoldás:

panel konyha2.jpg

Ha marad 10-20 cm, azt is ügyesen ki lehet használni:

panel konyha1.jpg

A gyerekszobáknál az egyik legtutibb módszer, hogy egy kicsit magasabbra emelt ágyat veszel, esetleg csináltatsz, aminek az alja telistele van tárolási lehetőséggel. Ömlesztheted ide a játékokat, de akár ruháknak is kiváló, ráadásul a gyerekek szeretik az ilyen kuckókat.

panel gyerek4.jpg

panel gyerek5.jpg

panel gyerek3.jpg

napen gyerek1.jpg

Nagyobbaknak mehet még magasabbra:

panel gyerek2.jpg

Felnőtt hálóban, ahova gyakran szinte csak az ágy fér be két kis éjjeli szekrénnyel bűn nem ágyneműtartós ágyat venni!

Végül pár szó a beépített szekrényekről, amelyek sok panellakásban adottak előszobában, itt ott. Ezeket nem szabad elbontani, mert rengeteg mindent elnyelnek, csak egy kicsit újra kell őket gondolni. Leginkább a belső részüket érdemes az igényekre szabni, több polcot, fakkokat tenni bele. Egy jól megtervezett szekrényben sokkal több minden elfér!

panel tarolas1.jpg

A többi szekrény helyett is szerencsésebb beépített szekrényt tervezni, mert nem marad felettük üres, kihasználatlan tér és nem is foglalnak több helyet. A belsejüket egyedi igényre lehet szabni, így több holmit könnyebben tudsz tárolni.

panel tarolas2.jpg
Ha olyan szerencsés vagy, hogy van gardróbod vagy kis kamra helyiséged, akkor szintén a belső elrendezés a kulcs. Akár 3x annyi dolog is elfér, ha megfelelően van kialakítva.

Ne feledkezz meg az ajtókról sem, ott is tárolhatsz:

panel tarolas3.jpg

A képek forrásait lásd a képekre kattintva.

*****

Fontos, hogy a stílusos otthon alapja, hogy mindennek megvan a helye!

Ha nincs, akkor a rendetlenség érzet felülír mindent, a szép burkolatot, a vadiúj kanapé látványát.

A megfelelő tárolás nem arról szól, hogy helyet keresünk a végtelen sok kacatnak, amitől nem tudsz megválni, nem arról szól, hogy mit hova lehet eldugdosni…

Mindent megtanítok a TárolásTan online tanfolyamon!

Egy szemléletmódot kapsz, amit, ha elsajátítasz, akkor örökre elbúcsúzhatsz a selejtezéstől, hiszen semmi feleslegeges dolgod nem lesz! Megfontoltan vásárolsz és nem utolsó sorban ezáltal egy csomó pénzt megspórolhatsz!

A tananyagok állandó jelleggel, mindenféle korlátozás nélkül, bárhonnan, bármikor elérhetőek az online felületen. A tanfolyamokhoz tartozik egy szuper hangulatú zárt FB csoport, ahol bármikor kérdezhetsz, ha elakadsz, vagy kétségeid vannak, megerősítésre lenne szükséged.

>>> Nézd meg a TÁROLÁSTAN online tanfolyamot <<<

Hasonló bejegyzések

Kövess az Instagramon is
@dittakrivarics