A házprojekt: az egyik legfontosabb lépés, ami gyakran kimarad

Az alaprajzot most kicsit pihentetem. Van 1-2 kérdéses pont, amit még nem érzek kereknek, de megrekedtem, ugyanazokat a köröket futom, ilyenkor jobb félretenni egy ideig. Szerencsére van épp elég teendő, hogy tovább léphessünk, ne toporogjunk egy helyben.

Tudod mi a kulcsa, hogy például egy ilyen hangulatú előszobád legyen?

eloszoba.jpg

A TÁROLÁS! Én tudom, hogy nekem ez a mániám, de a lakberendezés nem ott kezdődik, hogy milyen színű legyen a fal és milyen függöny passzol hozzá. Akkor tudsz kellemes tereket kialakítani, ha nincs telepakolva óriási szekrénysorokkal és nagy tárolóbútorokkal. Ha nincsenek dobozok a szekrény tetején, ajtó mögé rejtett vasalódeszka, WC mellett álló felmosóvödör, stb. Ezeket viszont csak akkor iktathatod ki, ha még ebben a fázisban kialakítod a tároló részeket.

eloszoba2.jpg

De nem ám csak úgy hasraütésre, mert általában nem sikerül jól a hasunkra ütni 🙂 Tessék szépen mindent lemérni és összeírni. Ez kb 1-2 órát vesz igénybe, szerintem nem sok idő, ha azt nézed, hogy éveket, évtizedeket fog a család itt élni.

Pofon egyszerű az egész, csak papírra, ceruzára és egy mérőszalagra van szükség! Tematizáld a cuccokat és mérj! Például:

Könyvek: én 21 méternyi könyvet mértem, ehhez hozzá jön még 1-2 kupac, meg a keresztbe pakolt és beleszámoljuk, hogy a könyvek szaporodnak, tehát nekünk kb 25 méter könyvespolcra lesz szükségünk.

Ruhák: 4 méternyi akasztós szekrényünk van, elég rosszul kihasználva, úgyhogy lehet, hogy elég lesz 3 m is, de ha elfér a 4m akkor, sokáig nem lesz gondunk vele. Van még 6×90 cm, és 4 fiók a többi ruhának. A gyerekeké külön.

Nem folytatom a listám, ez annyira nem izgalmas, ugyan így lemértem a konyhai szekrényeket, kamra szükségletet, takarítószereket, játékokat, mindenféle dobozokat, cuccokat a régi fotóktól kezdve a karácsonyi díszekig. Ha ezt így megtesszük, és jó 20%-ot mindenre rászámolunk, akkor biztosan nem lesz gondunk a későbbiekben a tárolással.

A hétvégét ismét a háznál töltjük, fotózunk sokat és jövő héten hozom a képeket! 🙂

Az inspirációs képeket megnézheted a Pinterest albumomban.

Hasonló bejegyzések

Iratkozz fel hozzám és mutatok egy tucat trükköt, amivel igazi otthonná teheted a lakásodat!

Hozzászólások

Kövess az Instagramon is
@dittakrivarics