Ötletek kis lakáshoz, garzonhoz

Ma garzonokhoz, kis lakásokhoz kerestem ötleteket. Sokan élnek olyan kicsi lakásban, hogy egy (nem túl nagy) légtérben kénytelenek több funkciót összesűríteni. A legnehezebb feladat egy nappali-étkező-konya-hálót kialakítani egy helyiségből, ám egyáltalán nem lehetetlen még akkor sem ha nem egy bálterem áll rendelkezésünkre. Ha van külön hálószobánk, egy fokkal könnyebb helyzetben vagyunk.

A hiba, amit a legtöbben elkövetnek, hogy a berendezési tárgyak, bútorok kiválasztásánál nem veszik figyelembe a helyiség, lakás méreteit. Mert nem csak azt kell nézni, hogy a kanapé befér-e, hanem, hogy hogyan aránylik az egész szoba méretéhez. A túl nagy kanapé a leggyakoribb hiba. Mert hiába fér el a giga L alakú kanapé, egyszerűen megöli a térérzetet, összenyomja, kicsinyíti a helyiséget, zsúfolt hatású lesz. Sokkal jobban járunk egy filigrán, két személyes kanapéval, és mellé egy-két szintén kisebb fotellal. És ugyanez vonatkozik az ágyakra, konyhabútorra, íróasztalra, minden nagyobb bútorra.

garzon1.jpg

garzon2.jpg

garzon3.jpg

garzon4.jpg

garzon5.jpg

garzon6.jpg

garzon7.jpg

garzon8.jpg

garzon9.jpg

garzon10.jpg

garzon11.jpg

garzon12.jpg

garzon13.jpg

garzon14.jpg

garzon15.jpg

garzon16.jpg

garzon17.jpg

garzon18.jpg

garzon19.jpg

garzon20.jpg

Május 7-én indul a következő Hobbi Lakberendezési Tanfolyam Óbudán. Részleteket itt találsz.

A forrásokat, még több ötletet és az egyes lakásokról még több fotót lásd a képekre kattintva.

Hasonló bejegyzések

Iratkozz fel hozzám és mutatok egy tucat trükköt, amivel igazi otthonná teheted a lakásodat!

Hozzászólások

  1. Ezeknél a lakásoknál számomra rejtély marad a ruhák és számos használati tárgy (vasalódeszka, porszívó stb) tárolása.

  2. @Vad Rózsa: kis lakásnál a legfontosabb a tárolás megoldása. Erre sajnos sokan nem gondolnak időben, így kerülnek be nagy szekrények mindenhova, amik sok helyet elvesznek. Egy 2-3 m2-es gardrób-tároló mindent megold. Én is éltem 32 m2-en, volt egy gardróbom és ott minden elfért. A képeket pedig általában nem ezekről készítik 🙂

  3. Jó a leírás, hasznos!
    Nagyon tetszenek a szekrények közé beépített kis hálósarkok. 🙂
    A galériák is klasszak, bár az elsőnél (azt hiszem, 9. képkocka) azt az oszlopot mindenképpen kihagytam volna a szoba közepén.

  4. Igen,a tárolás a legnehezebb ezekben a lakásokban. S,akárhogy csűrjük csavarjuk 1 főre ugyanúgy kell a porszívó ,a felmosóvödör,a síruha(ami egy fekete kukászsáknyi), a bőrönd , a tartalékpaplan-párna.stb…..ezeket hova????? Lehetetlen. Ez az én véleményem.s,akkor még nem is beszéltem a női cuccokról,úgymint táskák,cipők,stb…. 🙂

Kövess az Instagramon is
@dittakrivarics